23 Nisan 2014

supernatural s08e13:

Everybody Hates Hitler

--- spoiler ---

.bu geçmiş ile bağlantı ve nazi meselesini uzatacaklarını düşünmemiştim, bir bölüm daha uzattılar gibi ama diğer taraftan büyükbabalarının bıraktığı kutu ve götürmeleri gereken yer falan diye gittikleri yer de bir tesis gibi bir şey çıktı ve orada takılıp durdular. böyle devam edeceklerse başka bir konuya geçmiş olacaklar gibi görünüyor.

.hele bu bölüm, yahudi girişimi ve golem meselesi ile tam başka bir dizi kıvamına geldi. almanlar gizli büyülü deneyler yapıyormuş da yahudiler golemi ile ezmiş geçmiş bunları falan. golem iyidi bu arada hakkaten.

.haham elemanı talimatları yerine getirmemiş, bilgisi de yokmuş. golem'i kontrol altına alamamış iyi güzel de nazi elemanı nerden fark etti bunu ben anlamadım. olaylara bu şekilde yön vermiş oldular. en sonunda da o elemanın katkısı ile günü kurtarmış oldular ama bu nazi gizli teşkilatıdır yok efendim harflerin adamlarıdır falan derken dizi farklı bir yere geldi.

.neden böyle bir geçiş yaptılar orasını çok algılayamadım. hele sezonun genel konusu tablet ve şeytanlar iken hafiften saçmalıyorlar diyeceğim ama yan konular için uğraşılmış gibi de görünüyor. karışık hisler bıraktılar bende.

.bir de bu tesis ve kutu meselesi de anlaşılmadı tarafımca. anahtar mıymış? içinden o çıktı? tesis miymiş? saklayın diyordu orada. neymiş ben çözemedim. bir şeyi de saklıyorlar gibi değil.

--- spoiler ---