29 Nisan 2014

game of thrones s04e04:

Oathkeeper

--- spoiler ---

.akyürüyen abiler bebekleri kendilerine dönüştürüyor imiş. sonunda bunları da gördük iyi oldu. böyle adamlar paraya kıydık çektik tarzında az az gösterdiler sonunda. kendi içlerinde de soyluları falanı filanı varmış herhalde. öyle zombi gibi takılmıyorlar kafaları çalışıyor, bir sistemleri var gibi bir şey.

.asıl ilgi çekici hikaye iki kurt hikayesi benim için hehe. yaz ve hayalet tekrar piyasaya çıkabilir, yaz zaten brandon ile takılıyordu. kurdun kafasında uzak diyarlara gidiyordu ama bu sefer bebek sesi ile kendi kızlarına kaynayan adamın mekanına gelmiş oldu.

.kargaların isyan edip başlarını öldürdükleri mekan, geçen sezonun en acayip saçma işlerinden biriydi, şimdi nerdeyse kilit noktası haline geldi. yabaniler bunları bulur da bilgi alır diye jon snow buraya gönüllüler ile birlikte gelecek. tabi benim anladığım bu, hazır buraya da gelmiş iken kardeşini bulacak ki kendisi kurdu için rehine durumuna düştü ve her şey güzel olacak. tabi anasını abisini öldüren tipin adamı da jon ile birlikte gelecek. kingslayer'ın elini kesen zat-ı muhterem. bakalım hayli karmaşa olacak gibi.

.khaleesi cephesinde olayları basite indirdiler. tamam içten çökertmek çok basit. tamam köleler efendilerinden üç kat daha kalabalıklar imiş ama adamların bu kadar parası varken hiç mi kafası çalışmıyormuş? askerler nerde arkadaş? paralı asker dahi olsa yeterince orduları falan yok muymuş? orduyu geçtim iki tane koruma ile mi geziyormuş? bir tane efendi gösterdiler, iki koruma kaçtı. hepsi üstüne çullandı ve şehir düştü. hehe çok bedavaya geldi şehir. kaheleesi'ne efendileri çarmıha (benzeri diyelim) germe dedi abimiz ama ejderhalar anası pek de tatlı bir eda ile adalet dedi.

.sevgili imp'imiz cephesinde işler beklemede gidiyor. hala duruşma olacak da şudur budur (şudur budur diyince hodor geldi aklıma, yazık adamı zincire bağlayıp kestiler falan, öldürmeseler bari hodoru, en sevdiğim tiplerden) ne diyordum, duruşmasını bekliyor. sevgili abi karakterimiz geldi hal hatır sordu gitti. cersei'yi ikna edemez tabi ama bu kingslayer ne acayip bir karakter oldu çıktı başımıza. sansa için peşine adam (sarışın dev hatun diyelim) gönderdi. neymiş efendim söz vermişmiş. oraya gelene kadar babayı (sevgili ned abimiz) yakalamayaydın be?

.joffrey salağını kim öldürdü? sevgili pezevenk abimiz ve sevgili ninemiz ortaklaşa şekilde öldürmüş benim anladığım kadarıyla. nine süper kadın zaten, böyle işlere de korkmadan el atmış demek. kızını joffrey değil de daha velet olana uygun görmüş demek. nasıl bir adetse artık. kraliçe olamadıysa sıradaki krala kraliçe oluyor demek. şehla gözlü hatun da çocuğun gece gece aklını alacaktı. neyseki kedisi falan varmış hehe.

--- spoiler ---