22 Nisan 2014

game of thrones s04e03:

Breaker of Chains

--- spoiler ---

.khaleesi'nin bölümlerini ayrı dizi yapmalı bu adamlar aslında. hele geniş çaplı işlere de güzel girdiklerinde diğer bölümler inanılmaz sönük kalıyor. tabi toplamda çok kısa sürüyor ama yine de süper oluyor. Meereen diye bir yere geldi bizim hatun, giriş kısmındaki piramitlerin olduğu bölge, zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok dedi. üstüne pek de süper bir psikolojik harp olarak önceki tasmaları fırlattı şehre doğru... kargaşayı falan göremeyiz belki ama şu haliyle bile aldı gitti şehri yani.


.duello sahnesi de güzeldi de çabuk halletti aşk adamımız. bunun eski tipi daha akılda kalıcı idi ben ismini bile hatırlamıyorum artık, üstelik ne ara buraya geldi onu da takip edebildiğimi söyleyemem.

.şişko ve bebeği olan anne meselesi en gereksiz bölümdü. kargalardan korumak için köstebek kasabasına götürdü de falan da filan. çok da mühim yani... ak gezenleri öldürme olayına bak bir de şuna bak.

.kuzeyde işler karışıyor ama daha yok şunu yapalım bunu yapalım derdindeler, orada bahsi geçen bölgeyi de bildiğimi söyleyemem. insan isimleri daha akılda kalıcı yapar sanki herkes romanını okumak zorunda anasını satayım. elli tane yer, soy sop ismi. neyse ki jon snow bir aksiyon getirecek gibi görünüyor.

.joffrey meselesinde işler iyice garip bir hal aldı, önce kingslayer geldi ölü çocukları önünde anasını becerdi! nasıl iş ise tabi bu da ensestin tecavüzü ve ölüye saygısızlığı birlikte kapsıyor. üstelik ulan çocuğun, gram üzülmemesi de anlamsız geldi bana. hani bilse de anlamsız, bilmese de anlamsız. karakterine uygun olmadı bu.

.neyse soruşturma meselesinde imp olayı da cidden şaka gibi, kendi bile dedi. plan yapmış olsa niye yakalandı? anası da öldürmüş olamaz orası kesin. kraliçe olacak kadının planları olabilir mi? belki de hepsini lord bealish manyağı yapmış olabilir. sisler içersinde sansayı gemisine almış oldu sonuç olarak. he bunun için kral öldürülür mü? çok saçma tabi ama en muhtemeli sevgili dedemizin her şeyleri yapmış olduğu çünkü daha minik kral gelecek ve onu parmağında oynatacak şeklinde bir izlenim bıraktılar.

.bu arada bu velet nerden çıktı dedim, hikayeye bu kadar uzak olmak da biraz üzücü ama ben bunların soy sopunu da aklımda tutmak gibi bir sorumluluk almıyorum üzerime hehe. çok fazla karakter var dizide.

--- spoiler ---