16 Nisan 2014

game of thrones s04e02:

The Lion and the Rose

--- spoiler ---

.joffrey geberdi hehe, hiç de beklemiyordum. iyi de oldu güzel de oldu da imp'in başına kaldı işler sanki. ne alakaysa artık, alın bunu diye bitirdi. eleman iyice çirkefleşmiş idi. bir sürü zorladı da zorladı dayıyı, sonra hık dedi gitti. kim zehirlemiş olabilir? karısı olabilir en başta da bir sürü düşmanı vardı tabi. kral kim olacak peki? ortalık yine karışacak demek.

.stannis'i de gördük, yine şeytan karının peşinden gidiyordu. infaz ediyorlardı adamları doğru tanrılara tapmıyorlar diye. kıtlığa karılmış gitmişler, işler onlar için pek yolunda gitmiyor. neyin peşindeler anlamak zor.

.theon şerefsizini sevmezdim ama hali iç burkan bir hale gelmiş. bizim misfits elemanı mahvetmiş elemanı. ezmiş bitirmiş, bildiğin eğitmiş hakketen. tekrar düzelmez o artık. kalıcı hasar almış. ha hak etmiş mi? etmiş de cidden ağır olmuş. bu vesile ile bizim stark oğlanlarının hayatta olduğu öğrenilir ve işler o noktaya taşınacak demektir ilerde.

.bran stark kurdu sevgili summer içinde fazla takılıyor herhalde, avı onun gözünden gördük. aynı zamanda ulan nerde bu kadar yaratık niye hiç yaratık görmüyoruz diye de düşündük. yine sezon sonuna kış geliyor diye bitirmeseler bari. kuzeyden henüz gelen giden yok...

.düğün sahneleri, geniş çekimler. bir sürü insan falan hepsi iyi idi. sevgili kingslayer abimizin talim sahneleri de güzel görünüyordu. bu sezon görüntüler daha iyi sanki, daha da çok para harcamışlar her halinden belli. bir de olaylar daha bir hızlı aksa ne iyi olacak.

.jon snow (yoksa  ben bunu john snow diye mi yazıyordum diye düşündüm, artık hangisi doğruysa) ve stark vetlerinin başları dertte gibi. genel haritayı ve aileleri takip ettiğimi söyleyemem ama kuzeyin el değiştirmesi için yapılması gereken bir kaç bir şey kalmış. onları da tamamlamaya çalıştı, bu bolton ailesi babadan oğula şerefsiz demek ve kuzeyi almak için her türlü naneyi yaptılar şimdi işlemleri tamamlamaları gerekiyor. daha çok görecek gibiyiz.

.sansa'yı soytarı kaçırdı sanki, iyi güzel de sevgili dog'umuz ile bile gitmediydi kız niye şimdi gitsin? ha bir de sibel ablamızın olayı var ki pek başarılı gelmedi bana o sahneler niyeyse, imp kalbini kırdı ve güvenliği için uzaklara yolladı. durum anlaşılmış falan filan, kesin bir bit yeniği çıkacak orada da dur bakalım ne olacak.

--- spoiler ---