10 Nisan 2014

beyaz cam e02:

sihirli kutu

--- spoiler ---

.ilk yayın görüntüsü ile başladılar bu sefer. daha çok dinlemiş bulundum ama ilginç bilgiler var idi. sesli radyo kurulumu için dilekçe örneğinden ilk anteni minareciye diktirmeleri kadar çeşit çeşit işler işte. yılını söyledi tabi ama şimdi aklımda kalmadı.

.trtli tek kanal dönemlerinden günümüze televizyon ile ilgili bir şarkı ile anlattılar işte. tek kanal zamanının meşhur programları dizileri ve tabi yayın politikalarından falan da bahsettiler.

.yayın politiları ve sansür olayında mehmet ali birand anlatımı vardı. vakti zamanında bir ülkenin askerleri sağlıklı görünüyor diye sansürümsü işler güçler yapılmış. şimdi diyince komik geliyor ama o dönemler pek ciddiymiş meseleler.

.siyasi etki, hükümetin değişmesi ve tabi sonunda darbeler de trt'nin yönetimine ve yayınlarına etki ediyormiş. ismail cem'den bahsedildi, efsane başkan tarzında... trt 2'nin kurulması ve belgeselcilik bilgileri de verildiydi bu aralarda.

.en ilginç yönlerinden biri 82 darbesinin bildirisini okuyan abimizin benim bu işlere sempatim yoktu, geldilere evden aldılar ve okuttular demesiydi. acayip işler tabi, sesi bile seçmişler demek hehe.

--- spoiler ---