15 Mart 2014

I, Predator e06:

Killer Whale

--- spoiler ---

.fena kafaları çalışıyormuş bu orkaların. buz üstündeki foku avlama seansları fenaydı cidden (bu arada benzeri bir olayı frozen planet e01'de görmüştük). birlikte dalga gönderiyorlar buzu kırıyorlar. temiz bölgeye çekiyorlar. uğraşıyorlar da uğraşıyorlar. düşene kadar uğraşıyorlar ve sonunda hüpletiyorlar. senkronize hareket etmeleri ve oluşan sorunları da halletmeleri cidden şaşırtıcı.

.benzer şekilde gri balina yavrusuna yaklaşırken senkronize yüzmeleri de şaşırtıcı geldi. avlayabilecekleri yere gelince saldırmaları, annesini uzaklaştırmaları falan da güzel ama sonunda sadece ağzını dilini yemek için yapmışlar o da çok şaşırtıcı idi. derisini parçalayamıyorlarmış. yavru gri balinin derisi 10cm kalınlığında yağ kaplı imiş ve bunlar sadece yumuşak dokularını yiyor bırakıyorlarmış. çok garip...

.bu katil balina lafından ben balina türü zannediyordum bunları. balinalar ama katil türlerinden, elemanlar yunuslardan imiş ama balina öldürebildikleri için katil balina deniyormuş.

.annenin yavrusuna kasıtlı karaya vurma olayını öğretmesi de güzeldi. gelip nasıl kurtulabileceğini gösteriyor falan. deniz aslanı yavrularını vura vura öldürüyorlar vicdansızlar ama işte avcılar yapacak bir şey yok.

.en enterasan şeylerden biri kaburgası kırık deniz aslanını okyanus ortasında topla oynar gibi oynamaları idi. kuyrukları ile bir çakıyorlar 9 metre yukarı çıkıyor ve yapışıyor suya. sonra da öldürüp birlikte yiyorlar. pek paylaşımcılarmış aynı zamanda.

--- spoiler ---