29 Mart 2014

helix s01e13:

Dans L'Ombre

--- spoiler ---

.beklentimden iyi bitti sezon, virüs dışarı çıktı. en azından öncül olanı çıktı diyelim. tüm bunların arkasında da sevgili kardeşimiz varmış. elemanı kurtarmak için canları çıkmıştı. bu ihaneti cidden şaşırtıcı ve ağır oldu. bir de şaşırtmak için sorgu sırasında nerdeyse sarılacaklardı birbirlerine hehe.

.bizim kötücül asker tam iyilerden oldu herhalde, şirkete baş kaldırdı, tetikçilerini öldürdü, virüs ve tedavisini de teslim etti. sırf kaçırılan çocukların listesini almak için mi? sırf kızı etkilemek için mi yani? biraz karakterin sınırları dışında bir kurgu oldu ama kötü demeyelim şimdi.

.julia'nın anası meselesini çok uzattılar, pek bir şey olduğu da yok, üstüne sonunda öldürdüler kadını boş yere. bizim tırpan tırptı yani.

.sona gelirken kardeş ihaneti, patlamayan bombalar ve tam bunlar tahliye edecek iken kutuplardaki bu tesisi yerle bir etmek gibi bir olaya giriştiler. ölenler olduysa da göstermediler ama julia'yı kaçırdı tırpan. alan peşinden helikoptere atladı ama süper zeka julia virüsü (ya da tedavisini ya da her ikisini artık) verip helikopterden attı.

.sonraki sezon julia üzerinden gidecek derken en son bu gümüş gözlüler toplantılarda idi. şimdi başa mı geçmiş bu kız yoksa klonu falan mı nedir? oralar tamamen gizem olarak kalarak bir sene bekleyeceğiz artık. kim öle, kim kala, ne kadarını unutursak artık.

--- spoiler ---