29 Mart 2014

the tomorrow people s01e09:

Death's Door

--- spoiler ---

.pek derinliği olmasa da akıcı şekilde devam ediyor. cara yüzünden şüphelenen jedikiah olayın videosunu izler ve çözer ama bizim oğlanın kıza zaafı var diye mesele hallolur. aynı noktadan john'u da sevdiği kızı rehin alarak kurtarırlar. yani aslında tüm karmaşayı bu jedikiah elemanının patlak (patlak ne kaçak lan) kıza aşkı yüzünden çözmüş olurlar.

.adam psikopat, çatır çatır adam öldürdü ama şimdi iyi yönü varmış, sevdiklerine değer verirmiş falan gibi gösterdiler. kurucu abimiz de pek güçlüymüş, işin başında o var gibi. belki amca karakteri sonunda abisini de cidden korumak için böyle bir plan yaptığını falan söyleyecek ne bileyim? tabi baştan beri öldürdüğü o kadar insan nereye gidecek?

.karakterler gri olur anlıyorum ama bu dizi pek iyi yapamıyor bunu. üstüne iyi dediğimiz karakterlerde de sapmalar falan. john'un durumu zaten ortada. cara'nın aldatması falan öyle gidiyor liste.

.olay babayı bulma meselesine geldi ve ölüm anında zamanı durdurarak bunu başarabileceğini öğrendi, bölüm sonunda bunu gerçekleştirdi ve babasının bedenini bularak geri getirecekler herhalde. alternatif metod muhabbetinden buralara işte.

.dediğim gibi bu şekil akıcı ama detaylar iyi gitmiyor, mesela john'a bir sürü anlam yüklediler ama bir allahın iğnesi, herkes yapabilir ne olacak yani? yarının insanları yapamıyorsa ne olmuş? hem öldürememek kendini de öldürememeyi kapsıyor mu diye merak da ettirdiler. üstelik öldürme niyeti ile de yapmıyor. bu durumda kazayla bile olsa insan öldürememeleri gerekir ya da aksine bayıltmak için adamın kafaya vurup beyin kanamasından gitse ne olacak mesela? derinlik sıfır yeminle hehe.

--- spoiler ---