10 Şubat 2014

the walking dead s04e09:

After

--- spoiler ---

.carl piçi meselesine bodozlama geri döndük. o yüzden pek haz etmedim izlerken. büyük kısmında sinirden kumandayı fırlatacaktım ekrana. babası can havliyle zar zor ayakta duruyor bu eleman gelmiş hesap soruyor. ne biçim lidersin falan diyor.

.öldü sandık bir süre de sonra şaşırtmışlar bizleri, pek tatlılar gerçekten adamın ağzı burnu dağılınca sesi de çıkmıyor zombi gibi hareket edince sıkacaktı kafasına salak carl. nabız bakmayı, soluk bakmayı öğretememişler herhalde oğlana. her şeyleri biliyor ama bu kadarları bilmiyor. hem insan oturur bir yarasına falan bakar, nasıl hayırsız bir evlatmış anlamadım ben.

.babaya baş kaldırı, ben kendime yeterim edaları yine hafiften bir tanrı tanımazlık meselesi gibiydi, sonra ağzının payını alıyor kısmen, sonlara doğru da barışıyor gibiler. tabi her birinin psikoloji gidik durumda ama carl'a tahammülüm yok o yüzden ek bir sinir yaptı bünyemde.

.michonne cephesinde de benzer bir yıkım vardı aslında. bu karıyı duygusal görünce insan şaşırıyor. hele çene titretek sevinç göz yaşları dökmesi fena etkili bir hadise ama dünya yıkılsa karının bu hale gelmeyeceğini düşünüyor insan. hatta ilk dakikadan itibaren kılıncı ile ortalığı kasıp kavurdu ve eski usule geri döndü. iki tane zombi ayarladı, tasmaladı ve yoluna devam etti amma velakin gitmedi işte.

.yani anlaşılabilir tabi ama ne bileyim karakteri geçtiğimiz süre içerse yumuşamış yani bunu anladık. sonuçta izleri takip etmeye geri döndü ve dakkasında baba ve oğul'u buldu. kutsal ruhu da içindeyse tamam artık gerisini hallederler.

.bu arada bu zombi gibi olma numarasını kokudan falan gizlenmek için çok önceleri deli gibi yapmışlardı. michonne sırrı neyse iki dakkada yapabiliyor. iki olay pek birbirini tutmuyor gibi.

--- spoiler ---