28 Şubat 2014

The Originals s01e14:

Long Way Back from Hell

--- spoiler ---

.cadıların büyük planı, kardeşi kardeşe kırdıkmakmış. sonuçta bundan kendileri fayda sağlayacak falan. eh elijah da gelip klaus'u hançerlediğine göre plan kısmen işe yaradı denebilir.

.tabi yine de göstere göstere yapmalar, bir türlü yaralı rebekah'ı yakayalamamalar, son anda elijah'ın gelmesi falan hepsi kötüydü aslında. daha iyi toparlayabilirlerdi, klaus belki bu sefer bir değişiklik yapıp intikamı cadılardan sonraya saklayabilirdi. şehir mehir, evimiz mevimiz falan hepsi yalan oldu artık.

.diziyi bu mesele üzerine kurmuşlardı aslında. tamam kardeşlik meselesi de temel konu ama yeni şehir meselesi ile ayrıldığını düşünürsek ve bunları zaten hep kardeşlik meselesi yaptıklarını da hesaba katarsak dizi kendi konusunu bitirmiş gibi oldu.

.şimdi klaus'u öyle mi bırakacak? elijah da ihanet etti sonuç itibariyle. bunların peşinden mi koşturacak? sadece konular bunlar mı olacak? yok efendim o onu seviyormuş da abisi izin vermemiş, bildiğin türk filmi kıvamında bir mevzu aslında özünde. o yüzden bu kökenlere de iyi gözle bakamıyorum artık. vampir günlüklerinde yine ağır abi gibi takılıyorlardı. bu şekilde devamlı yüz göz olunca hoş olmadı ve daha da hoş olmamaya devam ediyor.

.izleyeceğizdir tabi de keşke toparlasalar. bölümün on'a yakıp puan alması da bir garip tabi hehe. neyse sevenlerine laf etmeyelim, elijah yine zor kararı verdi de işte ne bileyim gitmiyor böyle...

--- spoiler ---