27 Şubat 2014

supernatural s06e06:

You Can't Handle the Truth

--- spoiler ---

.gerçeklerin tanrıçası veritas mıymış? kediler miymiş onun simgesi? köpek kanıyla mı ölürmüş? nerden buluyorlar bunları? araştırmışlardır herhalde de çok acayip kafa bunlar hep. neyse yan konu fena değildi aslında ama esas sam meselesi için yapmışlar bunu belli.

.önce dean lanetledi, gerçekleri öğrenme moduna girdi. bobby'den komik gerçekleri aldıktan sonra lisa aradı bunu. haliyle dakkasında ayrıldılar. aslında direkt bu olmalıydı da hani sezon arası takıldılar olmasın diye bu vakte kadar uzatmış oldular.

.neyse mesele sam'e geçti ve vampir bunu dönüştürürken neden durduğunu sordu. eleman dondum kaldım dedi. ulan yalan işte, gördüğümüze mi inanacağız? o anda dean bir test sorusu sormalıydı. normalde benzer durumlarda denemelik bir soru soruyor idi. bu sefer es geçtiler...

.neyse ki tanrıçamıza geldik, bunları yakaladı ve zaten pat diye yakalandılarsa toplamda bir şey olacak demektir. doğruluk mu cesaret mi ne oyunu vardı? onun doğruluk kısmı üzerinden biraz muhabbet. sam bu tanrıçaya yalan söyleyince de işlerin rengi değişti.

.açıklamasına göre sam de ne olduğunu bilmiyormuş. yardıma ihtiyacı varmış. dean vampirlerin yuvasına girebilir diye bunu yapmış. tedaviden haberi de varmış. hepsini itiraf etti de ne olduğunu anlamadık. sonunda da dean ağzını burnunu kırdı sam'in öylece bitti. şunlar bir ayrılsa da kurtulsak yetti gari.

.castiel'de arada uğrar oldu. cebrail'in gerçeklik borusu sandılar ilk. cennetten kaçırılan alet edavat diye eleman geldi. iki saniyede baktı değilmiş ve yardım sözü verip uzaklaştı.

--- spoiler ---