9 Şubat 2014

the natural world s31e06:

Animal House

--- spoiler ---

.ikinci kez natural world serisine denk gelince toparlayayım dedim. bölümde hayvanların evlerinden bahsediyor sir david amca. kuşlar, böcekler, kunduzlar, çayır köpekleri falan filandı. ölüsü yeter dizinin ama çok da ilgimi çekti diyemem.

.örümcek ağını çalıp yuva yapan kuş ilginç idi. kuş beyinliler zaten nasıl bu kadar tasarlıyor onu pek algılayamıyorum. bir tanesi düğüm falan atıyor o da ilginç idi. dişisini etkilemek için yuva dekore edeni zaten gördüydük. çeşit çeşit kuş var işte.

.kunduzlar sadece sudan geçilebilen yuvalar yapıyormuş. pek sıcak, pek güvenli yerler imiş. fareler de gelip kullanıyormuş ses etmiyorlarmış falan. ağaçları toparlayıp bunca iş yapmaları da ilginç tabi.

.çayır köpekleri dedikleri, havlayan sincap gibi bir tipler kazarak süper yuvalar yapıyorlarmış. başka canlılar da bunları kullanıyor falan böyle bir sürü işler.

.baykuşun teki tezek toparlıyor bok böceklerini kandırıyor ve yakalayıp yavrularını besliyor böcekler ile yavruların tipleri pek iyidi yalnız.

.termit meselesi fenaydı. beton dökmüşler de boyutlarını gördük, iyi oldu ellerine sağlık. arılar falan da bir sürü şeyler yapıyorlarmış da artık midem kaldırmadı o kadar böceği.

--- spoiler ---