14 Şubat 2014

supernatural s05e15:

Dead Men Don't Wear Plaid

--- spoiler ---

.önceki bölümde sam yine bağımlı olduydu. kapattılardı bunu, ne ara kurtuldu temizlendi? hazır ve nazır karşımıza geldi? senaryoyu mu unuttular ne yaptılar? sanki bölümleri ayrı zamanlarda yazmışlar da ardarda koymuşlar gibi oldu. tamam atlılar geliyor, tamam ölüm geldi falan da bu bölüm bildiğin en son azrail'i lucifer'in uyandırdığı bölümden sonrası için yapmışlar.

.bir karışıklık var yani ya neyse takılmayalım bunlara. bölümün yan konusu fena değildi. en azından hayalet yerine zombi vardı. hafiften zeki zombiler, kurşundan kaçıyor ve kapı kilidi açıyor. ilkin insan olarak ölümden dönüyorlar sonra da açlıkları başlıyor ve yakınlarını yiyorlar.

.bobby'nin sevgili eşi de canlananlardan biriydi. acıklıydı hikayesi, tekrar öldürmek zorunda da kaldı hoş olmadı ama şimdi bir mesaj için tüm bunlar oldu dedi bobby abi, mesaj neydi?

.anlayan beri gelsin, bobby'i öldürmek istiyorlarsa kim tutuyor? buyursunlar öldürsünler. ne meleklerden saklayan bir büyüsü var ne başka bir şey. bizim oğlanları bulamıyorlar ama bobby'nin hem yeri yurdu belli hem koruyan bir şey yok doğru düzgün. o yüzden mesajı anlayamadım.

.ha önemli karakter değil mi dersek? elbette önemli karakter, defalarca kurtardı. danışma kurulu gibi. sırf evdeki telefonlar bile yeter hehe. adama gelen telefon faturasının haddi hesabı yoktur herhalde.

.bu mahşerin dört atlısı meselesinde de bin tane yorum varmış. savaş, açlık, ölüm ve geriye salgın hastalık atlımız kalmış oluyor şu durumda. son hastalığı da aslında kıyamet için tasarlamışlar gibi ama hiç bir olay dünya çapında gerçekleşmiyor şu ana kadar. lucifer ne halt ediyor diye sormak istiyorum.

--- spoiler ---