15 Şubat 2014

supernatural s05e16:

Dark Side of the Moon

--- spoiler ---

.imdb puanından yüksek verdiğim sayılı bölümlerden herhalde. olaya tanrı meselesini karıştırdılar. tanrı dünyada imiş ama tripli bir ergen gibi davranıyor imiş. her şeyi biliyormuş. lucifer'in gelişinde bunları uçağa koyan, castiel'i kurtaran da oymuş ama o kadar müdahale yetermiş. şimdi gençlerden geri çekilmelerini istiyor. dünyanın yok olmasını da umursamıyor falan.

.joshua dedikleri melek böyle aktardı... daha önce de tanrı buyruğu gibi şeyler gelip de doğruyu seçecekler mi diye bir test meselesi yapıldıydı. bir kasabayı feda etme üzerine bir bölümdü. ona benzer bir kıvırma yapacaklar herhalde ilerde tanrı ile karşılaşırlar ise. sam de o çöpe atılan kolyeyi alacak. almaz ise şaşırırım...

.castiel üzüldü yalnız ona üzüldüm. eleman çok inançlı idi, yıkıldı resmen ve tanrı'sına karşı çok ağır konuştu hehe. neyse atlatır herhalde koca melek kendisi.

.bunlar ha bire ölüp diriliyorlarmış bu arada. tek bölümlük bir hadise mi bilmiyorum ama cennete gittiklerinde ash durumu açıkladı biraz. hafızalarını falan siliyorlarmış yollamadan önce. son seferi de hatırlamalarını istemişler farklılık olsun diye. şimdi iyi güzel de avcılar gelip bunları devamlı öldürüyorlar mı yani hakkaten? neden kimseden kaçamıyorlar doğru düzgün ya da bundan sonra ne olacak gibi sorular hep havada kalıyor.

.daha çok iş olsun diye bir cennet meselesi çıkmış gibi olmuş ama yine de pek güzeldi. cennet bahçesini amerikadaki bir yapay bahçe yapmaları, herkesin kendince olayları görmesi falan biraz kolaya kaçmak gibiydi ama fena olmamış yine de. ha bir de insanlar ölünce hesapları dürülmeden cennete mi gidiyorlarmış? kıyametin beklenmesi gerekmiyor muydu? hristiyanlıkta daha farklı demek ya da senaryo gereği öyle olmuş oluyor hehe.

--- spoiler ---