9 Şubat 2014

supernatural s05e10:

Abandon All Hope

--- spoiler ---

.öncelikle ben dediydim diyorum. colt nasıl her şeyi öldürebilir arkadaş? beş tane yaratılmış şeyi öldüremiyormuş kendisi. yine bir laf ederek sıktı beynine lucifer'in ama en azından elinin tersi ile uçuruvermedi dean'i allahtan öyle bir şey olsa kafayı yedirtirler idi. hiç bir şey demeden sıkıverseydi ya?

.neyse lucifer'imiz ölmedi. zaten sezon ortasında bir finalimsi bir şey yapmalarından ölmeyeceği belliydi ama ölmemesine sevindik ayrıca. daha beteri azrail'i çağırdı. death büyük azrail, yani bizim azrail diye bildiğimiz azrail oluyor imiş. nuh tufanı tarzında olaylarda geliyor imiş. şimdi dünyanın sayılı vakti kalmış olmalı. kıyameti nasıl engelleyecekler bakalım?

.crowley denen şeytan ile de tanışmış bulunduk. homofobik yanı olmayan lucifer'e karşı bir eleman. şimdi şeytanlar lucifer'e tapıyor. şeytanların yaratıcısı bu eleman ama kendisi komplo teorisi olan bir konunun içi de komplo ki o da lucifer dünyayı yok ettikten sonra şeytanları da yok edecekmiş. ölümüne takip eden sevgili şeytanlar bunu duysa ayaklansa falan? kötülüğe karşı ayaklanan şeytanlar iyi, iyiliğe karşı ayaklanan melekler kötü mü olacak? öyle de garip bir hale getirdiler meseleyi.

.bunu bir tek crowley'in bilmesini pek ikna edici bulmadım. üstüne colt'un bunca zamandır elinde olup ulaştırmamasına da pek gönlüm razı gelmedi. öldüremeyeceğini bilmemesi de cabası tabi ama esas tiplerden biri haline gelecek bir adamın (cast listesinde en çok bölümde oynayanlar listesinde) girişi daha sağlam olmalıydı sanki.

.diğer tarafta en çok gördüğümüz sevgili kadın oyuncularımızı da kaybettik. pek dramatik oldu, pek üzüldük. dizi resmen erkek egemen bir dizi. kadınlar gelir geçer tadında bölümlere yaymışlar. milyon tane kadın oyuncu geldi geçti. sabit bir tane olsaymış çok daha iyi olacakmış. feministler niye ayaklanmamış bu dize anlamadım. jo ve ellen huzur içinde yatsın, şehit oldular onlar. canlı bomba diyelim hehe. cehennem köpeklerine de cesar millan gerekiyor sanki, çok yırtıcılar.

--- spoiler ---