3 Ocak 2014

sherlock s03e00-01:

The Empty Hearse

--- spoiler ---

.hızlı bir başlangıç yaptı sherlock efendi. ara verdiği zamanlar içersinde moriaty'nin ağını çökertmek ile meşgul imiş. arada çok fazla laf geçtiği için insan takip edemiyor. bırak okumayı duymaya bile göre yapmıyorlar herhalde ya bu sherlock o kadarını da biz ölümlüler anlamasak iyidir.

.kopartan kısımları vardı, ciddi ciddi türüne komedi bile yazılır yani o derece muzır bir arkadaş bu sherlock. asıl önceki sezonun son bölümünde ulan bu adam nasıl kurtuldu meselesini de tiye almışlar. düşünce grupları falan kurulmuş. adamın teki manyağa bağlamış falan.

.olası bir kaç açıklamayı da gösterdiler, bazısı komik bazısı yarı ciddi falandı. kendi açıklaması da bana tam gelmedi ki bu konuda kafayı bozan arkadaşın da tırlatmasına sebep oldu. yani bir anlamda biz yaptık, siz iman edin demişler. hem iyi hem kötü. o kadar süper bir kaçış ki bilip de kirletmeyelim gibi bir şey olabilir ya da dediği gibi tüm sokak bir sahneydi tarzında bir şey olabilir. tabi john'a yönelmiş sniper'ı da sonradan açıkladılar. onu da abisi halletmişmiş. öyle sonradan ekli açıklama bile hoş olmadı ya tabi asıl olayı john'a anlatır herhalde. bekleyip göreceğiz sonunda.

.bunun haricinde terör örgütü bulmuşlar kendilerine, bir de bunun başı var. yeni kötümüz, moriaty'nin kendini gebertmesi haybeye olmuş ya o iyi olmamış. adam biraz daha iyi olmalıydı. çok abarttılardı ama  belki bir şekilde yine geri getirirler onu bile kim bilir. tabi kafaya sıktıydı, nasıl gelsin bu? yok artık daha neler.

.00'ıncı bölümünde pek bir şey yoktu. öyle yedi dakikalık bir olay işte, ölmediğini zaten biliyorduk da öyle çeşni olsun diye katmışlar. bir buçuk saat kadar bir bölüm de hayli uzun geliyor insana ama yapacak bir şey yok. akıp da bitiyor maşallah.

.guy fawkes ve v for vendetta gibi tren ile havaya uçurma meseleleri de göndermeler gibiydi sanki.

--- spoiler ---