3 Ocak 2014

utopia s01e01:

episode 1

ilk bölümden pek bir hikaye çıkartmak mümkün değil, ingiliz yapımı gizemli, dramalı ve bilim kurgulu bir mini seri imiş kendileri. görüntüler hoş, misfits'in zamanda yolculuk yapan zenci elemanı var. müzikleri ingiliz işlerine göre daha bir sönük geldi ama belki ilerleyen bölümlerde açılırlar. gizemli meseleleri bilim kurgulu açıklamalar ile çözecekler ise ve altından süper şeyler çıkarsa süperdir, değilse de idare ederdir. şimdilik umutlu bir iyimserliğimiz var, gerekirse eklemeler yaparım.

--- spoiler ---

.şimdi karışık işler var. bir tane jessica hyde diye bir hatun kişimiz var. bunun peşinde de psikopat seri katil tadında elemanlar var. önüne geleni değişik şekillerde öldürüyorlar. örtpas olayında da çok iyiler. işkence olayında da çok iyiler.

.altında genetik olaylardır, çılgın doktorlardır, devletlerin karıştığı komplolardır, gizli teşkilatlardır, öyle bir şeyler çıkacak gibi. bunları da bir tane manyak adamın teki çizgi romanda yıllar öncesi çizmiş-yazmış. işte olay da bu utopia dedikleri şey. buna ilgi gösteren sevgili dizi kahramanlarımız da dört-beş adetler ve buluşmaya karar veriyorlar.

.birisi zenci arkadaş, bir hatun, bir çocuk ve iki adet da adam var. adamın birini öldürdüler. diğerinin de gözünü haşat ettiler. parmak çıkarma hareketi falan iyidi. adam tedarikli bir hacker, komplo teorisyeni bir abimizmiş.

.velet olayını çok anlamadım mesela, o çocuğu güzel bir yere bağlayamazlar işe çok boş beleş iş olacak. birden insanlara suç atma ve komplo meseleleri de iyi idi.x

--- spoiler ---