26 Kasım 2013

the walking dead s04e07:

Dead Weight

--- spoiler ---

.vali'nin hikayesini çok uzatmadılar o tamam ama yine de dön dolaş bu iki grup arasında bir savaş meselesi tekrardan başka bir şey olmaz. üstelik diğer tarafta da vali yine insanlara karşı iyi, halkını korumak için her şeyi yapan bir tip idi. şimdi ailesini korumak için her şeyi yapıyor. olayları tekrar ediyorlar üstelik aynı gerekçeler ile...

.dünyada güvenli tek yer bunların bulduğu yer miymiş yani? en çok buna takıldım. bir avuç eleman gidip hapishaneyi temizledi, güvenli hale getirdi. kaldı ki hastalık ile boğuştular, güvenli diye bir yer yok. hadi bunlar dışarda belli olmuyor diyelim ama bir tane mi hapishane var? benzer nitelikte civarda kesinlike bir yerler olmalı. dön dolaş yine aynı meseleye gelmek kötü oldu.

.adamın değiştiği ya da değişmediği meselesi ile hayatta kalmak için her şeyleri yapmak meseleleri zaten serinin başından beri işleniyor. bir bıkmadılar bundan, hikayeyi ileri götürmek yerine küçük gruplar kendi içlerinde birbirlerini yiyor. hani sonunda insan insanın kurdudur mu diyecekler nedir? zombiler ile ittifak mı olacak?

.ne bileyim kızın kaçmasıdır, genel çerçevelerdir. fringe'den elemanlardır.tanklı sahnedir bunlar iyidi ama gerisi boş beleş bir yerlere gidiyor gibi. hayırlısı bakalım. ha belki de o radyodan duyulan ses bu iki grup savaşırken araya dalacak, durun siz kardeşsiniz falan mı diyecek?

--- spoiler ---