20 Kasım 2013

the vampire diaries s05e03:

Original Sin

--- spoiler ---

.te en başından beri bu stefan ile elana muhabbeti niye bu kadar mühim diye sorduğumuz sorulara cevap verdiler de işte güler misin ağlar mısın? vakti zamanında bir adam varmış silas diye, bir büyücüyü aşkı ile kandırıp sonsuz yaşam sırrını alıp kendisine ve hizmetçisine vermiş. bu büyücü de bunu cezalandırmış. sonsuz yaşama sahip olduğu için de devamlı görsel ikizleri varmış ve bunlar devamlı birbirlerini seviyorlarmış.

.şimdi 2bin yıldır bu büyücü kızımız (true blood'dan kendisi) bunların devamlı birbirini bulmasını izlemeyi nasıl öngörememiş de böyle bir azap çekmiş orası çok saçma geldi. bir sürü laf döndü, arafı bu yaratmışmış da falan da filan da. perde kalkınca bu kızcağız yeni mi gelmiş buralara? te kaç zaman önce kalkmış idi.

.mevzular çok karışınca böyle oluyor işte, hem karakterlerin bir çoğu bölümde yoktu. gezginler nedir? ne değildir o  hiç belli değil. köken vampirler ile bu silas hikayesini de birlikte düşününce hangisi ilkmiş onu anlamak zor. biri 5bin yıldan bahsediyor idi sanki, bunlar 2bin gibi diyor. rakamları doğru hatırlıyorsam köken vampirler daha eski ama silas da bir keresinde vampirler benim bozuk şekillerim demiş idi.

.fazla dallandırıp budaklandırdıklarından böyle oluyor bence, ha biz faniler sırrına eremiyorsa da ona diyecek lafım yok o kadar da araştıramayacağım artık. bir de stefan beyin hafızaları falan gitti. artık uğraş dur.

--- spoiler ---