21 Kasım 2013

The Originals s01e05:

Sinners and Saints

--- spoiler ---

.hikayeyi derinleştirdiler, iyi güzel hoş oldu da saçma kısımları var. hadi hemen saçma demeyelim ama anladığım kadarıyla saçma demem gerekir. bir kere davina dedikleri süper güçlü kızın içinde üç tane daha cadı gücü varmış. bu kadar süper güç yapar mı toplam dört cadı gücü? daha iyi bir şeyler bulmaları gerekirdi buna.

.ardından hadi insan kurban etmedir, aile meseleleridir iyidir hoştur da şimdi kurban edilen cadı kızlar canlanacak mı? canlanmayacak mı? hasat töreni gerçekmiş, canlanacakmış gibi planlar yapıyorlar ama bir yandan da davina ölümden korkuyor. ulan ölünce canlanacakmışsın işte ölürsen diğer kızlar da canlanacak deseler ne olacak? bu kadar basit bir çözüm yerine yok evendim marcel ile birlikte cadılara kan kusturmalar falan hiç olmamış.

.altından başka bir şey çıkmalı ki bu tutarsızlık aşılsın diyeceğim ama baştan beri törene karşı olan esas cadı karakterimiz şimdi töreni tamamlamak için herkesleri kandırıyormuş. hikayeyi bu şekilde tutarlı yapmaları bu kandırmacaya ters olur. o halde yapılacak hiç bir şey yok yani, hafiften sıçtılar diyebiliriz.

.yine de sevgili elijah yüzünden pek bir oturaklı bölüm oldu. genel gidişatı ve hikayeleri anlamış bulunduk, dramatik girişler de pek iyidi. marcel bu durumda nasıl bir karşılık verecek orasını görmek gerekir. üç tane köken bir tane marceli halledemiyorsa zaten bıraksınlar gitsinler bu şehri. ordu bağlılık falan filan hikaye zaten, davina ile de elijah anlaşma yaptığına göre geriye pek bir şey kalmamış olmalı.

--- spoiler ---