28 Ağustos 2013

Ancient Aliens s05e02:

Prophets and Prophecies

--- spoiler ---

.bu tür bölümlerine bayılıyorum bu antik uzaylıların. mevcut dinleri, peygamberleri ya da kahinleri toparlayıp bir çerçeveden anlatıyorlar. aslında bir iki tane bölüm de böyle yaptılar ama tekrardan zarar yok. hem musa peygamber hikayesi ile başladılar. birebir anlatıyorlar, o da pek  hoş. ateşten çalı görmesi, ateşten ya da bulut olarak bir sütunun takip edilmesi. sina dağının tepesinde allah ile görüşme falan hepsi uzaylı işi diyorlar.

.ilyas peygamber hikayesine de girdiler, ateş yayan bir at arabası diye simgelenen tabi ki uzay aracıdır diyorlar. ne desinler başka? ardından mormonlara geçtiler, o eleman da yeni hristiyanlık gibi bir şey imiş herhalde. altından levhalar vermişler o abiyede. herkeslere bir şeyler veriyorlar çılgınca...

.buda meselesinde anasının içine beyaz fil kaçtığını gördüğü rüya komik idi, ondan sonra buda çıkmış, bu da mı başımıza gelecekti demiş sonra. adam transa girerek uzaylılar ile iletişime geçiyor imiş. tarifleri ve girdikleri hallerin hepsi uzaylı işi imiş. hay maşallah, süper gerçekten. nerdeyse iman edesim geldi.

.zerdüştlük ve ahuramazda meselesi de güzeldi. halkalı kanat üstünde insan figürü görünce adamlar çıldırdı, uzaylı işte bunlar diyor. kendi başlarına görünce sevinçten takla atıyor gibiler. sonra yunana falan girdiler oralar pek hoş olmadı. tabi bizi pek yakından ilgilendirmiyor diye öyle yoksa yunanlılara pek iyi gelmiş olabilir. kahin bir kadın (delfi kahini) falan varmış, zamanının olaylarını falan görmüş. hepsi uzaylıymış  bunların hepsi. inanmamak zor tabi.

.nostradamustan einstein'a geldiler yok artık daha neler derken, steve jobs görünce çüş derken adamlar zamanın ilersinde insanların hepsinin aslında kahin olduğundan dem vurdular. süper fikirleri süper mistik olduklarından bir ayaklarının diğer boyutta olmalarından ötürü bulduklarını söylüyorlar. devamlı aynı mevzu ama güzel toparladılar ne diyeyim. pek bir dallandırdılar ama hepsi bir yere çıkıyor.

.bir gün gelecekler ve neden bizimle bu kadar ilgilendiklerini anlayacağız tarzında bir şey ya da tersinde verdikleri bilgiler ile bizim onlara gidişimiz gibi bir şey olabilir. aslında bunun güzel de filmi olur. oralara gidince hepsinin aslında onların vasıtası ile olduğu, einstein'in beynine fikirleri onların soktuğu gibi bir şey ile bağlarlar.

--- spoiler ---