29 Ağustos 2013

aftermath e03:

When The Earth Stops Spinning

--- spoiler ---

.dünya dönmeyi bırakınca ne olur? anında durdurmadılar allahtan yoksa durdurun dünyayı inecek var diye bir şarkı patlatırlar idi. bir de kendi ekseni etrafında dönmesinin yörüngesi üzerinde etkisi  yok mudur acep? bu meseleye hiç girmediler. yavaşlamaya başlıyor ve 5 yıl içinde dünya duruyor. 

.24 saatlik döngü bozuluyor öncelikle, gps gidiyor. sonra güneş ışınları mevsimler ve en önemlisi tabi okyanusları şekillendirecek dönüş ile olan genişliğin kutuplara gitmesi meselesi. bu her şeyi etkiliyor, önce kutuplara gidiyor sahil şeritleri kayboluyor. sonra kutupları eritip karaları değiştiriyor. türkiye her türlü ayakta kalıyor görünüyor, haritadan seçebildiğim kadarıyla.

.üst katman hava eşit dağılmıyor. bir yerlerde toplaşıyor, bir yerlerde eksiliyor. yaşanamaz hale geliyor bir çok yer. alt katman çekirdek ve manto falan dönüş hızları daha farklı yavaşladığı için depremler kasıp kavuruyor ortalığı. aslında çok üstünde durmuyorlar ama manyetosfer olmayınca radyasyon ne oluyor? o kısımları kaçırmış olabilirim.

.neyse işte 6.5 milyar insan ölüyor kalanlar çırpınıyor. mevsimler acayip bir hale geliyor. gündüz ve gece sadece güneşin etrafındaki dönüşe göre oluyor. böyle garip bir dengede dünya devam ediyor.

.aslında şu seriyi daha çarpıcı ve sonunda yok oluş üzerine yapsalar çok daha güzel olacakmış. böyle gerçekçilik katalım demişler ama pek olmamış. üstelik hani durduk yere bu işler olmasa da daha iyi olurdu tabi.

--- spoiler ---