29 Ağustos 2013

Ancient Aliens s05e03:

Beyond Nazca

--- spoiler ---

.nazca işaretleri meselesine kaç kere girdiler ben unuttum ama konu kalmamış olacaklar ki girdiler tekrar yine yeniden. iniş pistidir, navigasyondur muhabbetleri yapmaları çok kötü. insan bunu derken ulan bunlar uzaylı, yüksek teknolojili, yere çizgi mi çekmesi gerekiyor? nedir bu diye düşünmez mi? 

.en makul açıklama, eğer bir ziyaret falan olduysa, bizim insanoğlunun uzaylıları çağırması olabilir ya da dikkat çekmek için olabilir ne bileyim. insan yapımı olduğu konusunda gizemleri çözen çok da basit bir yöntem ile büyük çizgiler çizilebileceğini açıklayan bir başka belgesel izlemiş idim. tabi onlara hiç girmediler, insanlar bile kendilerince yaptılar ise uzaylı desteği olmadan olmaz diyor.

.üstüne diyor ki yukardan bakmış da öyle çizdirmiş, ulan yukardan mı talimat verecek? gps sistemi falan mı yani? teknolojinin sınırı yokmuş galiba o vakit. tabi diğer taraftan uzaylı çizdi ise niye yamuk yumuk çizmiş diye sormak lazım. hele o uzaylı figürü tam bir fecaat... el mel de çizememişler yavrum yazık öyle acayip bir şey olmuş. belki gelen uzaylılar da öyle görünüyordur kim bilir.

.tarla işaretlerine gelince yok artık daha ne kadar saçmayalacaklar dedim. bariz işte traktörünü kapan işaret çiziyor. hatta yine buna dair anlatımlar var idi. basitçe nasıl iz yapılır falan filan diye. kendi etrafında dön al sana daire falan. sonra biraz araştırdım. şekillerden bir tanesi pi sayısını on basamağa kadar tarif ediyor imiş. bu biraz tabi ilgi çekici ama bölümde böyle bir bilgi vermediler. yine uydurmasyon şeyler olabilir hepsi.

.carl sagan uzaylılar bizimle matematik üzerinden iletişim kuracak demiş, e hakkı da var tabi üsteki olay ile birleştirince kulağa hoş geliyor ama yine de ikna edici olmaktan çok uzak. belgeselde pek de matematiksel bir analiz göremedik. bir tane şekil var geometrik ona da bir iki flaş çaktılar o kadar. bir şey ortaya çıkmadı yani.

--- spoiler ---