29 Ağustos 2013

I, Predator e05:

Lion

bölümün son kısmını izlediydim, şimdi tamamını görebildim. acayip sahneler çekmişler ona şüphe yok. animasyonları çok başarısız. aslanlar aslan gibi görünmüyor, bufalolar da öyle... denk geldikçe izlenebilir av ve avcı belgesellerinden. bol atraksiyonlu, pek de kanlı. görüntüler ve müzikler idare eder. hd kanalda tam ekran görünüyor idi en azından. tabi bu 2011 yapımı olması ile ilgili ama bazı görüntüleri başka belgesellerden kesip kopyalamış gibi geldiler bana. kalite farkı oluyor yani.

--- spoiler ---

.erkek aslanlar ava pek yardım etmez diye öhöm öhöm yapan adam daha sonra erkek aslanların kaderini gösterir iken utanmıştır herhalde. mesleğin emekliliği yok. ya rakip erkekler öldürüyor ya yaralıyor sefalet içinde kendi başına ölüyor. yaralarına dadanan sineklerle birlikte. 

.açlıktan kıvranır iken uyuyan sırtlanı yakalama sahnesi süper idi. beğenmese bile ölmemek için yemek ve çaresizlik çok acayip idi. sırtlan da nasıl korunmasız uyuyorsa artık.sessiz yaklaşma kapasitesi varmış tabi bizim aslanın.

.daha sonra şansına çamura saplanmış bir bufalo gördük oha allaha bak sen diye düşünür iken ne olsa beğenirsin? aslancık o kadar güçten düşmüş ki hazır avı öldürecek hali kalmamış. çamurda boğmaya çalıştı ama beceremedi, son kuvvetini de öyle harcadı. tabi orada ölse daha çarpıcı olurdu belki ama gitti gölgelik bir yerde öldü. eh işte hayat böyle...

.bufalo meseleside çok durmadılar ama bir iki sefer sabah akşam yemelerini gördük. bufalolar geceleri bir saat uyuyor imiş, o da iki dakikalık aralar ile. bu kadar sinirli olmalarının nedenini anladık böylece.

.tek erkekli sürünün neden işe yaramadığı bu kez de anlaşıldı. belki yardımcı erkek ölmüştür kim bilir ama iki erkek sürüyü ele geçirip erkek aslanı sakat bırakıp yollayınca kalan yavruları bir bir öldürdüler. bunları da hiç kesmeden gösterdiler, çok fena görüntülerdi gerçekten. aslan yavruları hiç ölmeyi hak etmiyorlar.

.bunlar yanında zürafa hüpletmelerini de gördük, erkek aslanın desteği ile zürafayı indirmeleri falan hoş görüntüler ama o kadar iyi çekememişler. tam indirme anını çekememişler, görüntüleri birleştirmişler gibi olmuş. hani farklı aslanlar avlasa da biz fark etmeyiz nasıl olsa gibi bir şey.

--- spoiler ---