16 Temmuz 2013

Untamed Americas e02:

Deserts

--- spoiler ---

.şu ana kadarki en iyi bölümü idi. çöl ve güneş çekimleri, şu kanyon ve dağ taş çekimleri dahil çok hoş idi. kurbağanın köşede olduğu bir manzara çekimi var ki gözlere şenlik. yine çok hoşlaştığım minik bir melodisini duydum. devamlı çalıyorlar herhalde. biraz arattım ama bulamadım soundtracklerini, daha sonra tekrar bakarım olmazsa.

.yabani atlardan girdiler olaya, yaşlı bir atın tekrar sürüye katılma çalışması falan diyerekten. daha sonra böcüklerden yarasalara, çöl (çekirge) faresinden bizonlara kadar gittiler. 

.gözünden kan fışkırtan kertenkelenin olayı iyi idi. güzel de çekimşler bir vaşak yanaşıyor buna, önce hareketsiz kalıyor, sonra kendini büyütüyor. e yetmediyse al biraz tadına bak diyor. vaşağın tam ağzına kan fışkırtıyor ve uzaklaştırıyor. 

.çöl faresi dediler ama daha özel türü çekirge faresi herhalde, ulumasını sanki daha önce gördüydüm ama her görüşümde bir hoşluk veriyor. bu nasıl canlı yarebbim diyorum. çok da dayanıklı maşallahı var. akreplerle, çiyanlarla mücadele ediyor. yiyor bitiriyor. olmadı kendi türünden leşleri tüketiyor. neden? çünkü çölde hiç bir şey ziyan edilmez. afiyet olsun fare kardeşe.

.yarasalarla kapışan güveler de pek iyi idi. yarasanın sonarına, sonar karıştırıcı ile cevap vermiş bir canlı. geceleri avlanmaya çıkan 20 milyon yarasaya karşı böyle bir koruma bulmuş kendine, havada bunu kapacak iken açıyor karıştırıcıları yarasalar kör oluyor, kelimenin tam anlamı ile...

.penguen meselesi ya da dünyanın en kuru çölü diyip yanında deniz olması gibi şeyler bölüme pek yakışmadı. hani yağmur yağmıyor anlamında demiş olabilir belki ama ulan dibinde deniz var, havadan nemde mi gelmiyor? zaten bir sürü tür var. kumu, dağı taşı çekmediler. belki biraz ilersidir de şimdi zan altında bırakmayayım bu amerikalıları.

--- spoiler ---