16 Temmuz 2013

Under the Dome s01e04:

Outbreak

--- spoiler ---

.gizemlerinin bir kısmını çözdüler sayılır ama işler kubbe içinde devam ediyor. dışına dair bir şey olmadı. askerlerin çekildiğini gördük, ümidi kestiklerinden mi çekildi? en azından insanları falan gözetlemeleri gerekmez miydi? bir anlamda tek başına kaldılar.

.kasaba içi kıtlık meselesine girecekler herhalde buradan. kubbe ile ilgili gelişmeler de olursa bununla birlikte idare edebilir gibi görünüyor. junior karakterini daha da çok görecek gibiyiz, uyuz olduğum karakterin yükselişi diyorum buna hehe. kendisi polis oldu...

.barbie'ye niyet junior'a kısmet demek. o da her şeye yardım ediyor ama daha rozet teklif etmediler. barbie olayların bir kısmını anlattı gazeteci hatuna. o da evinden kovdu haliyle. tam açıklamadı belki ama bu gizemi de burada kapatmışlardır umarım artık.

.asıl olay hapsettiği kızın boğulma tehlikesi geçirmesi ve babasının bulması idi herhalde. bu şekilde de bitirdiler bölümü. koruyucu baba edaları ile hapsetmeye devam mı edecek? yoksa kızı salıp ağzını sıkı tutmasını mı tembih edecek, az sonra...

.epileptik aşıklar da olaya renk katıyor ama ne bileyim temas olmadan devam edecekler herhalde. üstüne tabi kubbe ile bağlantılı bir menenjit salgınını da düşününce bu kubbe sanılandan fazlasına muktedir diye düşünüyor insan. gizemi bu anlamda derinleştirmiş oldular ama bakalım ne kadarı açıklanacak.

--- spoiler ---