17 Temmuz 2013

falling skies s03e07:

The Pickett Line

--- spoiler ---

.şaka gibi şeyler oluyor artık. sanctuary'nin karın deşeni konuk oyuncu idi. o ve ailesi tom ve oğullarını soydu, sonra bunlar onların evine gidip zapt-ü rapt altına aldılar. sonra yine el değiştirdi üstünlük. en sonunda tomgilleri vuramadılar ve bizimkiler atlarını falan alıp yollarına devam edecekken, hop uzaylılar o tarafa geliyor ben bunları uyarayım dedi tom. sonra da güzelce bir yakalanayım bari gelmişken dedi. o tip uzaylıyı de ilk kez görüyoruz sanki bilemedim ne oluyorsa, karen'e aygıt mı tasarlamışlar. karenin kötü karakter olduğu diziden ne hayır gelir diye insan düşünüyor arada.

.neyse şehrimizde işler karıştı, pope şimdi de karın ağrısı bir özgürlük mücadelesi, emekçi kardeşimiz oldu. hapise atıldı ama tekrar saçma sapan bir volm gizemi meselesi ile weaver tarafından serbest bırakıldı. 

.en önemli mesele bu volmgillerin ne yapmaya çalıştığı meselesi. uzaylının fizyolojisi müsait imiş, uçaktan rahatlıkla düşebilirmiş ama binerken korkarmış mesela. üstüne açıklamalar yapıyor, yok şöyledir yok böyledir. şundan bundan enerji gerekir. diğerleri tamam ikna olduk diyorlar. yok efendim ikna olmamışlar. ne yaptıları belli, ne ettikleri belli.

.üstüne doktor kızımızın yüzü gözü böcük dolmuş, hal değilmiş tetikçi, buymuş. vay şaşkınlıktan küçük dilimi yuttum yeminle. sanki bilmiyorduk anasını satayım. 

.koca bölüm matt'in adam vurması ile bitmiş oldu. olaylar bu kadar, kaldı sezonun bitmesine iki bölüm. buradan döner mi? imkansız gibi, sezon anne ve bebeği meselesi ile bitecek. tomgiller ayrı bir krallık mı kuracak yoksa?

--- spoiler ---