16 Temmuz 2013

true blood s06e05:

Fuck the Pain Away

--- spoiler ---

.bu sezonu iyi götürüyorlar gerçekten. ultra süper karakterler gelmesinden belki ama olaylar da güzel akıyor. şimdi eric ile pam duellosu ile sookie ile babası arasındaki kapanmamış hesap ile bitti bölüm. hem sonraki bölüme ne olacağına da merak ettirmeceler falan hem de olayların aslı meydana çıktı. warlow sookie'nin beşik kertmesi imiş, anasından babasından istemeye gelmiş, onlar da kabul etmemiş. babası daha ileri gidip, vampir olacağına ölsün daha iyi demiş. öldürecekken de warlow kurtarmış.

.bu olayları lafayette'nin bu sezon pek görmediğimiz medyumluğu vasıtası ile öğrendik, kendisinin içine sookie'nin babası kaçtı ve yarım kalan işi tamamlamaya çalıştı. artık kim gelecekse ya da belki warlow gelecek tekrardan, yeminli çünkü...

.warlow ile lilith arasında da m.ö. 3500'de başlayan bir hukuk var imiş. ilk vampirlerinden midir nedir? tek peri vampir olduğu belli de kaçıncı kuşak vampirlerden onu göremedik ama en son 3bin yıllık vampiri gördüydük, bunlar şimdi kafadan 5500 yıllık olmuş oluyor. lilith zaten adem zamanından kalma... üstelik öldürmüş gibi de bir şeyler olmuş. orası muallak kaldı bakalım ne çıkacak.

.peri kızları meselesinde pek bir şey olmadı. şerif babaları bir tanesini yaşatabildi. diğerleri öldü diye göründü. jessica'nın kafa güzel oldu. insan halindeki tripleri ya da ilk vampir kana susamışlık tripleri atıyor gibi. tekrar oldu yani.

.vampir kampı ve deneyleri komik biraz, karikatürize etmişler herhalde bilemedim. bol bol cinsellik vardı bölümde. tanrı bizim sikişmemizi istiyor repliği de pek hoş idi. dindar çarpıtması ya da ağır fantezisini görmüş olduk.

.konular sonraki bölüme kaldı, bu şekili bozmazlar da saçmalamazlar ise hoş olacak. psikiyatrist bölümünde, legend of the 1900'den en iyi arkadaş rolünden, identify filminin çok kişiliklisi rolünden tanıdığımız oynak gözlü abimiz konuk oyuncu idi. yaşlanmışlar...

--- spoiler ---