10 Temmuz 2013

Ancient Aliens s02e05:

Aliens and the Third Reich

--- spoiler ---

.nazilerin uzaylılar ile ilişkisine girilen bir bölüm oldu kendileri. hemen sormak istiyorum madem bu kadar yardım aldılar da nasıl yenildiler acep? uzaylıları bile yenen insanlık mı var karşımızda? tabi naziler ile uzaylıları birlikte toparlayıp yenmiş karşı güçler demek. almanya yenilince biz de yenilmiş sayıldık ya o başka bir mevzu tabi şimdi hehe.

.en akla yatkın kısmı, bir amerikan uzay programı yoktu, bunlar hep almanyanın programları idi demeleri idi. alman bilim insanlarının (insan demek ne kadar doğru) amerikaya transferinden sonra nasa'nın atağa kalktığı ve kısa dönemde aya gidildiği görülüyor diyor. haklılar, üstelik modern dünyanın kurucusu almanlar imiş, bir çok yeni teknoloji naziler döneminde ortaya çıkmış.

.şimdi adamlar nükleer bomba bulacak iken araştırmalarını bilinmeyen bir sebeple durdurmuşlar, savaşı kazandıracak bu silahtan nasıl vazgeçmişler acaba? uzaylı kuramcıları bu noktada da bol keseden sallıyor, zaman makinası bulmak için vazgeçtiler diyor. yok artık devenin çanı... 

.tabi diğer yönü ile hindu metinlerini bu kadar sevmeleri, bu kadar benzer şeylerin olması, çanlardır, gamalı haçlardır, nükleer bombalardır falan filan insanı kuşkulandırıyor. o dönemden bir şey umdukları ve araştırdıkları ortada ama başarısız oldukları da ortada. işte bölümün sonunda aslında tam olarak başarısız olmadılar, hepsi amerika vasıtası ile tüm modern dünyayı kurdu demeye getirdiler ama nazilerin savaşı açısından ortada başarısızlık olduğu görülebilir. bunu ne sordular, ne de söylediler. üstelik dik saçlım bile yok idi...

.arada kaçan bölümlere böyle denk gelmek zaman alacak gibi, bir de üçüncü sezondan bir bölüm kalmış gibi görünüyor. ilk sezon ve son sezonun yarısı hariç kalan bölümler bu şekilde. bakalım artık denk geldikçe izleriz.

--- spoiler ---