11 Temmuz 2013

falling skies s03e01:

On Thin Ice

--- spoiler ---

.paracıkları artmış belli, daha fazla aksiyon, daha fazla figuran daha geniş ölçekli çekimler falan var idi. volm dedikleri tür bunlara destek olmuş. geçen sezonun sonunda patlattıkları yer sayesinde dünyaya giriş yapmışlar ve efendiler dedikleri uzaylılarla kapanmamış bir hesapları varmış. şimdi her şey yerli yerine oturuyor gibi ama niye bunlara güvensinler ki? diğerlerinden kurtarıp gezegende kalmayacaklarının garantisi var mı? böyle bir kan davası mı olur yani?

.sıçrayanlar meselesini aşamadan gidip bunlarla birlikte çalışmaları pek bir fantastik olmuş bu açından ama işin garibi tek başlarına bu uzaylılara direnmeleri hatta kazanma aşamasına gelmeleri falan çok daha büyük saçmalık olurdu. o yüzden gelişmeyi itidal ile (hehe)  karşıladım. ellerine yüzlerine bulaştırmazlar ise hoş olabilir buradan meseleler.

.ancak bölümün konusu çok saçma idi çünkü vakti zamanında da tom'a takıldıydı bu böcüklerden adam kendi imkanları ile çıkardı gözünden nerdeyse. bir terslik olduğunu biliyordu falan. hal malının ayakları tutmadığı halde rüyalarını falan kendisine saklıyor. böyle de saçma sapan bir iş oluyor ve bizim elemanı öldürüyor. ha belki başkasıdır köstebek ama yine de hal'de bir sıkıntı olduğu bariz.

.tabi genel gelişmelerden de bahsetmek lazım, 7 ay geçmiş ama yine veletler boy atmış, belli ki kısa sürede çekiyorlar ve kalan kısımda veletler büyüyor neyse işte tom başkan olmuş, askerler bunun emrine girmiş. bizim yüzbaşı, albay olmuş. diğer uzaylı ittifakından falan da bahsettim işte.

.bölüm sonu, bu volmların yaptığı "ultimate weapon" ile bitti. savaşın seyrini değiştirecekmiş bakalım nasipse. tabi o kadar basit olmayacak çünkü uzaylı işgali biterse dizi de biter ulan muhabbetini edebiliriz. tabi efendilerden kurtulup volmlara takılırlarsa falan o olabilir bak. yeterince insan kuşkulanıyor zaten o tiplerden.

.ha bu arada tom'un kızı oldu iyi güzel de ayağa kalkmalar falan neydi? onu çözemedim, rüya falan mıydı? yoksa bir acayiplik mi var? uzaylılar tom'un spermlerini mi bozmuşlar nedir yani?

--- spoiler ---