5 Haziran 2013

Defiance s01e07:

Goodbye Blue Sky

--- spoiler ---

.güzel bölümdü, en azından tek bölümlük bir polisiye yerine uzaydan şarapnel yağmuru yaptılar. üstelik kehanettir, nanittir derken ilgi çekici oldu. üstelik küçük kurt diyen abimizin öleceğini de hiç tahmin etmemiştik ama sonunda öldü, komada mı tutacaklar bilemedim ama ilkin ölüm töreninden kalktı, sonra da götürdüler.

.yörüngede parçalanmış uzay gemileri ve atıkları arada şarapnel yağmuruna neden oluyor imiş. yağmuru fena çekmediler, patlama çatlamalar da fena değildi. elemanın kemerden düşüşü biraz uyduruk idi ama o kadar olur.

.sevgili ninemizin olayına da pek giremedik, tek başına elemanın katilini arıyor. öyle güçlü bir tip gibi çizip de bunu yaptırmaları salakça oldu ama yapacak bir şey yok. pek bir beklentim kalmadı zaten bu dizide.

.bir de nanit meselesinde zenci yaralanınca niye iyileşmedi, diğerleri niye ayağa kalkmadı bu eleman mı seçilmiş kişiydi diye sorulara cevap vermediler. sadece nasıl ölmedi? nasıl iyileşti gibi şeyleri nanitlere bağladılar ve bitti öylece.

.sonuçta kurtarmak istiyormuş ama kurtarmak istiyorum yerine tanrımız ne isterse o dedi çılgın adam. tanrılarının adını unuttum bu arada, tanrısı affetsin.

--- spoiler ---