17 Mayıs 2013

the vampire diaries s04e23:

Graduation

--- spoiler ---

.beğendiğimi söyleyemem. güzel yerlerini saymak gerekirse, klaus olayı güzel idi. tabi ne diye çıkardılar diziden onu da anlamadım ya, hala adama ihtiyaç duyuyorlar. görsel ikiz meselesini güzel bir yere bağlayacak gibi oldular ama şaşırtmaca kasalım demişler o çirkin olmuş. 

.üstelik bu şaşırtmaca için elena stefanı seçmez gibi bir şaşırtmaca içi şaşırtma yapmışlar. normalde böyle olmaz idi. bu kardeş arasındaki aşk üçgenine bir son vermek gerekiyor idi iyi hoş da çirkin toparladılar. devamlı duygusala bağlayan sahneler boldu zaten. bir de üstüne bunların ilanı aşkı ve stefan'ın ayrılması derken. hop ne olur, stefan ayrılmaz. kasa içinde nehrin dibini boylar. angel ile vakti zamanında uzunca bir süre kaldıydı nehrin dibinde. öyle bir şey yapıp yine geri getirecekler anlaşılan.

.en saçma sapan kısmı tedaviyi birbirlerine vermeleri sahneleri idi. sezonun bütün olayı buydu, elena ne ara vampirliği özümsedi efenim? ne ara yok o alsın yok bu alsın yok onun alması için ölürüm falan filan. nedir bunlar yahu dedim. bokum gibiydi bu ki büyük kısmı buydu. sonunda da saçma sapan ketrinin boğazına soktu. insan yapmak çok akıllıcaydı gerçekten tebrik ederim. öyle mi kalacak sanki? nedir bu saçmalık arkadaş.

.ölümden dönmüş tiplerin bu derece sınırlı olması yine çok saçma idi. ben mi es geçtim bir yerleri bilemiyorum ama orada ölmüş olan herkesler olmalı. şimdi kurban edilenlerden falan bahsettiler. bir ik onları gösterdiler falan. ortalığı talan etmelilerdi. hiç bir şey yapamadılar resmen. kol debelendi biraz, onu da gerilim unsuru gibi kullandılar. köken ama bir şey yapamadı. böyle de saçmalık olmaz yani.

.ve gel gelelim ceremi ceremi mevzuna, her sezon bir kere ölecek ve dirilecek herhalde bu oğlan çocuğu. yine dirildi... bonnie öldü bu sefer ama o da gelir. ölen ölü kalmıyor nasıl olsa arkadaş. cereminin gelmesine, ölmesine ya da dirilmesine ayar oluyorum. dünyanın en gereksiz işlerini yapıyorlar. bir sürü tantana kopartıyorlar bu velet için sonra bir de geri geliyor. bari öldürdünüz, ölü kalsın lan. yetti gari. bari bir kere yaptınız şaka gibi kaçıncı bu...

.sonuçta silas daha kuvvetli bir karakter olarak ortalığı güzel karıştırabilir gibi ama alanı boşaltmak için yok kökenler yok şunları bunları diziden uzaklaştırmaları yine çok saçmaydı. silas olayını derinleştirecek gibiler ama çok saçmalıyorlar. ağzımızın tadını bozuyorlar. iki gram keyif için milyon tane dandik hikaye izliyoruz. allah affetsin ne diyeyim.

--- spoiler ---