17 Mayıs 2013

Known Universe s03e08:

End Of The World / beginning of the end

--- spoiler ---

.bölümün ismi, belgeselde farklı bilgilerinde farklı görünüyor. başka ilgli bölüm bulamadığım için bu bölüm olduğuna hükmettim. bir de sırayla yayınlıyorlar idi sanki o yüzden büyük ihtimal bu bölüm.

.dünyanın yok oluşu ya da yıldızların parçalanmasını bina yıkılmasına benzetmeleri önce çok gerizekalıca geldi yine ama hani geri dönüşüm meselesi ve maddenin korunumu meselesinden dem vurunca o kadar kötü değil dedim.

.yine benzer bir şekilde ilginç bir bilgi olarak ikili yıldızların tek yıldızı karadeliğe çekilir ise diğer yıldız kopup gidiyor imiş. bunun testi pek bir salakçaydı ama bu bilgi enteresan idi. çok fazla yok imiş böyle yıldızlar ama olması da enteresan.

.g kuvveti testi de pek salakçaydı yine, şimdi kapağın ezmesi nasıl g kuvvetini temsil ediyor onu çok çözemedim. eğer insan ya da başka bir şey olsa üstüne kapak mı gelecek? sabit duracak ve g sadece normal yer çekiminin fazlalığı olarak hissedilecek. parçalama falan olmuyor ama bayıltıyor idi. tabi çok yüksek aşamada olur herhalde. bana saçma geldi kapağın ezmesi... neyse doğrusunu allah bilir diyelim.

.karadelikten ışık görünmesi bilgisi de garip, neye göre belirlemişler bir açıklama göremiyoruz. prof diye karşımıza bir adam çıkıyor. üç yaşındaki çocuk gibi konuşuyor karşısındaki karıya yavşıyor falan. saçma sapan işler. neyse izliyoruz bakalım hehe.

--- spoiler ---