17 Mayıs 2013

arrow s01e23:

Sacrifice

--- spoiler ---

.güzel bir final oldu, en azından sacrifice diye bölüm yapıp herkesi kurtarmak gibi bir çılgınlık yapmadılar. tommy öldü, üstelik laurel'i kurtarıp öldü o iyi oldu. ha tabi salak laurel'in orada ne işi var? herkes gitme dedi ama gitti. gideceğini de biliyorlar tabi ama tam salak bir karakter.

.olaylar ortasında duygusala bağlamak çok saçma geliyor bana. bir iki tamam yine anlaşılır da her olay ortasında bir duygusala bağlama modu vardı. eh yani zaten sonucu duygusal olacak bir de ortasında niye bağlıyorsun arkadaş.

.bunlar haricinde adadaki olaylar pek güzel oldu. orasını daha çok beğendim ama yine itirazım var. bu elemanların ikisi de vurulmuş idi. tamam hayati bölgeler değildi ama yine de o kadar cengaverce savaşmaları bir garip oldu. tabi kızın başına ne geldiğini de sonraki sezona bıraktılar ama kim buna bu kadar ok atıcılığı öğretecek başka, bir kız kaldı geriye...

.dedektifin tavrı hem iyi hem biraz zorlama gibiydi yine, tamam insan hayatı vurgusu da aldık oradan ama baştan beri bunu yakalamaya çalışıyor idi. yine ince hesaplar yapabilirdi böyle tam bir işbirliği yerine... fikrinin değişmesini isteriz ama yine neresinden bakarsak bakalım bu arkadaş katil. bu yüzden önceki dedikleri geçerli hala.

.oliver ile malcolm'un kapışması da iyi hoş ama nasıl üçüncü kez yendi o pek olmadı. nedenin yok diye beni yenemiyorsun da pek saçma oldu. ulan hem daha hızlı daha kuvvetli diyor hem de dövüp duruyor adamı. belli ki daha hızlı ve kuvvetli olan adam işte. o sahneler pek olmadı. oku kendine de sapladı gibi geldi niyeyse ama tam göremedim geçti öyle. ondan sonra koşturmacalar falan, belki de saplamamıştır.

.neyse böyleyken böyle bitti bir sezon, daha kötü bekliyordum daha iyice oldu ama yine de hafiften uyuz eden kısımları hala mevcuttur. bakalım ikinci sezon nasıl olacak?

--- spoiler ---