24 Nisan 2013

Ancient Aliens s02e02:

Gods and Aliens

--- spoiler ---

.s03e15 ile çok yakın bir konu, hatta aynı bile denebilir. fazladan bilgiler var ama her ikisini de yüzde yüz hatırlayamadığım için tekrarın daha çok olduğunu söylemek yanlış olmaz. birinde tanrılar ve kahramanlar, diğerinde tanrılar... üstelik kahraman dedikleri de yarı tanrı falan işte bu bölümde de.

.troy gerçekmiş mitoloji de gerçek gibi bir mantık ile başlıyor sonra yunan mitolojisindeki uzaylı izlerinden devam ediyoruz. ordan dinlerdeki tanrı ve uzaylı işlerine oradan devlere derken mevzu çorba oluyor. 

.insan dnasını değiştirmeleri, hatta gelip kadıları hamile bırakmaları garip geliyor. şimdi cinsel ilişki kurmuşlar mı kurmamışlar mı? nasıl verimli döl üretiyor arkadaş diye sormazlar mı? deney yapmış dersen yine anlaşılır ama gelip becerdi dersen o biraz anlaşılmaz oluyor.

.bir öyle diyorlar bir böyle diyorlar, pek elle tutulur tarafı yok tabi. ha niye benzer şeyler anlatılmış orası ilginç. gökte gezinmeler ya da benzer silahlar, hep benzer karakterler olması garip. tabi gariplik olunca da damar yakalamışlar.

--- spoiler ---