10 Mart 2013

Tiger Man of Africa s01e03:

Fight for Life

bir başka nat geo wild belgeseli. üç adet bölümü görünüyor. denk geldikçe izlerim. kalan bölümler denk gelir mi bilmiyorum artık, nasip. kaplanlar ile çok içli dışlı olan bir amca var. bakışlar biraz gidik, sanki adam biraz şizoya bağlamış gibi. böyle banyoda kendini kamera ile çeken bir tip gibi ama arkaplanda kaplan var. böyle de çılgın bir amca. bu kadar uğraşmış ama keşke hafiften daha ciddi çekseymiş dedim içimden.

--- spoiler ---

.amatör kayıt yerine belki ne bileyim çekimler için ders falan alsaymış bir şey yapsaymış. görüntüler bildiğin amatör ev yapımı arkadaş. yaptığı şeyler inanılmaz ama orası kesin. yeni avlamış bir kaplana geliyor, yok işte şurdan tutar öldürür diye işaret ediyor. kıçının dibinde duruyor kaplan ses etmiyor falan. bunlar acayip işler, bunun için bile izlenir tabi.

.üstelik tiger: spy in the jungle belgeselinde yok ilk defa bu kadar yakından çektik, ilk defa yavrusunu büyütüşü çektik falan diyorlardı. tamam 2008'de yapmışlar bunu ama adam bırak çekmeyi nerdeyse birlikte büyütüyor kaplanları. terk ettiği yavrularına falan bakıyor. aşmış yani bir takım şeyleri.

.pek bilinçli yapmıyor tabi, doğumun ardından bir yavru için çok kötü ishal olmuş ölecek falan dedi. beyaz olan, o yaşadı. diğer bir tanesine de et falan getirdi. şimdi iyi oldu dedi ardından o öldü. yağmurda ıslanmış da ölmüş falan gibi bir açıklama yaptı.

.neyse asıl ilginç olan bunlar yanında anne kaplanın yavruyu bir iki gün tutup yalayıp durup sonra yemesi idi. daha önce aslanda da yavrusunu yediğini gördüydüm ama bu amca net çekmiş ve çok fena geliyor insana. garip tabi... hehe amcanın yorumu bir çeşit gömme diyor kalan kısımlarının üstüne dal parçası attı diye. diğer belgeselde proteini değerlendirme olarak yorumlamışlardı.

.amcam çok samimi yorumlar yapıyor belki de. hele o konuşurken görüntünün kaplan ile araya kafayı sokarak yaptığı atraksiyonlar yok mu? insanı güldürüyor.

--- spoiler ---