31 Mart 2013

Dark Matters: Twisted But True s02e08:

Agent Orange, Ben Franklin: Freud Slayer, Price of Beauty

--- spoiler ---

.yine pek fazla ilgi çekici olmayan bir bölüm. ilk olay vietnam savaşında ilaçlama yapmışlar, elemanın tekinin bulduğu ilacı silah gibi kullanmışlar. bu karşı çıkmış falan ama olan vietnamlılara olmuş. bebeklerini de ucubeye falan çevirmiş. kim bilir daha ne yaptılar.

.ikinci olayda 1700'lerde hayvansal magnetizma ile hastaları iyileştirdiğini söyleyen bir eski doktor. bizim cinci hocalara benziyor. sanki kadınları hafiften elliyor gibi. bir de hep kadın hasta niyeyse o da yeni dikkatimi çekti. biri çıkıp deneysel metod ile bunun foyasını meydana çıkarıyor gibi ama aslında tam da doğru yapmamış çünkü hastalıkları yenmede psikolojinin yeri ve önemi gibi bir olayı kaçırmışlar.

.son olay en acayibi idi, elemanın teki radyasyonun zararlı etkilerini engellediğini düşünerek. ota boka radyasyon veriyor. rontgen ışını ile tüyleri dökmece, sivilce geçirmece işte kozmetik sektörüne sokuyor olayı. on binlerce kadın kullanmış. arada gerçek fotoğraflarda gösteriyorlar. ağızlarını burunlarını yamıltmış hepsinin haliyle... komik bir bakıma ya neyse...

--- spoiler ---