27 Mart 2013

Ancient Aliens s03e13:

Aliens and the Secret Code

--- spoiler ---

.piramitler ile danimarkada bulunan dört adet viking kalesinin aynı hizada olması ilginç hakketen. o zamanın teknolojisi ile bu mümkün mü? bunu tam olarak ifade etmediler. ta sümerlerden beri dünya üzerindeki konumu belirlemek için kullandıkları aygıtlar varmış. bunlar ile mümkün olabilir gibi geliyor insana ama işte bir kuşku da bırakıyor.

.enerji noktaları üzerine her antik eser yerleşiyor mu? bunu tam açıklamadılar bir de nasıl bir örüntü oluşuyor. manyetik alan ya da enerji noktaları nedir, gerçekten orada mıdır? bunları da tam açıklamadılar ama gösterdikleri kadarıyla ilginç. üstüne bu alanların enerjilerini kullanabildikleri için buralar önemlidir diyor elemanlar. enerjiyi de yanlarında getirmeden mi gelmişler dünyaya? ya da yön bulmak için gelişmiş sistemleri yok mu da? gidip eser dikmişler? bu açıklama biraz saçma...

.ama tabi enerjilerini yenileyecekleri noktalar ise ve buralarda sıklık ile görünüyorlar ise bu durumda insanların anıt yapmaları, ibadethanelerini buralara yapmaları mantıklı geliyor. tabi doğrusunu allah (hehe uzaylı yani) bilir.

.son kısımda matematik keşifleri ve taşlara kazınmış gizli şifrelerden bahsettiler. yine doyurucu bilgi haricinde bıdı bıdı konuşma vardı. pi sayısını diyor, iyi de hangi kesinlikte pi sayısı? kaç hanesi? enlem boylam diyor, buna tamam, bu çok enterasan o dönem nasıl enlem boylamı taşa kazımışlar. hem de eğri çizgiler, parmak izi çizgileri gibi olan bu çizgileri nasıl çözmüşler bu da ilginç ve açıklanmaya muhtaç şeyler idi.

.ne olsa yıldızlar ile hizaya sokuyorlar. milyon tane yıldız olduğu için bu pek de zor olmuyor herhalde, bu çok tatmin edici gelmiyor bana. hem neye göre hiza kime göre hiza. dünya dönüyor devamlı arkadaş. yıldız orada mı duruyor sanki? anlamadım pek bu kısımları ama hep tekrar ediyorlar.

--- spoiler ---