21 Aralık 2012

jericho s01e17:

One Man's Terrorist

--- spoiler ---

.yok yere olay yarattılar bu bölümde. tamam yiyecek sıkıntısı, tamam herkes kendi hayatını düşünüyor falan ama madem yiyecek yetebiliyor. madem boş evlere girmeleri ve yiyeceği paylaştırmaları ile halledilebiliyor. hiç böyle ortaya çıkmamaları lazım idi.

.kasabaya şu esas kızın nişanlısı ile gelen insanları atmak istediler. kışın ortasında bu işi yapmaya çalışınca insanlar çıldırdı tabi. baş kaldırı, rehin almalar falan derken meyır'ı karnından mıhladılar. kazara falan oldu denebilir ama devam ettirdi bizim nişanlı oğlan. sonunda da kasabadan bir tek onu sürgün ettiler. sanki jack ile esas kıza yer açılsın diye yapmış oldular. saçma oldu hayli.

.zenci arkadaşımız işler çeviriyor. bombanın alıcısını takip etmeye başladı da bunun ona ne faydası var anlamadım. saçma geldi yaptığı ettiği. üstüne bu kadar zaman ilk defa radyo tamir edebildiler. ya da telsiz eh askerlerle gelmişti ama iletişime geçmenin elbette bir yolunu bulabilirler idi. gizem kalsın diye iletişime geçmemişler gibi oldu. dinledikleri radyo yayınında da olayları başlatanlar hakkında biraz bilgi verildi. sahte fbi ajan kimliği de bizim zenciyi işaret etti. öyle işte bundan sonra onun üstüne gidecekler anlaşılan.

.söylemeyi unutmuşum, bölüm sonunda donnie darko esas müziğini duyduk. tam olarak bu bölüm değil ise belki bir önceki bölümdür ama büyük ihtimal bu bölüm idi.

--- spoiler ---