21 Aralık 2012

jericho s01e18:

A.K.A

--- spoiler ---

.eh gizemleri çözdüler, biraz daha iyi çözülmesini beklerdim. tam çözüm yapmamışlardır belki ama amerikaya bir saldırı olursa yine içimizden olur muhabbeti hafiften baydı beni. özellikle 11 eylül muhabbetleri üzerine düşünür isek iyice bayık bir fikir bu. bölümde anlatılana göre, fbi yetkilisi bastonlu bir zat-ı muhterem ülkedeki tüm terör yapılarını bir araya getiren bir saldırıyı planlamış.

.üstelik o sıralarda rusyadan gelen bir nükleer bombanın yirmi küsür parçaya ayrılmış halini paketleyip bombalar haline getirildiği ve şehirlere yönlendirildiği bir yapı ile bunu yapmışlar. amaç hükümeti devirmek, ülke ile hesapları falan var işte. öyle anlaşılıyor. belki bir parça daha orjinal olabilirdi bilemiyorum. ha olsa olsa belki yine böyle olur, gerçekçilik korunmuş gibi ama yine de insan fazlasını bekliyor bu kadar gizemden sonra.

.zenci eleman jake'e durumu anlattı ve ordan öğrendik hepsini, bölüm sonunda da kel bastonlu arkadaşı da keşfetti kendi kendine. bundan sonra jake ile birlikte ona bir ziyarete giderler herhalde. kalan bombaları toparlayıp ne yapmaya çalışıyor o da garip.

.o kadar örgüte sız, o kadar plan yap ama saldırıyı engelleyeme. burası da çok acayip ama işte istihbarat başındaki adam yapınca oluyor demek. tabi cia bunu nasıl farketmiyor? başlardaki adamlar nasıl denetlenmiyor gibi bir sürü soru da düşünülebilinir. belki sezon sonuna daha farklı bir şaşırtmaca yapabilirler bilemiyorum.

--- spoiler ---