21 Aralık 2012

jericho s01e16:

Winter's End

--- spoiler ---

.duygu yoğun bir bölüm oldu. april'ı öldürdüler, ta sonuna kadar öldürmezler herhalde diyordum ama öldürdüler. çocuk zaten öldü ise bir saat önce, neden öldürmeyecek bir şekilde anneyi kurtarmadılar. herhalde yolu yoktur ama ne bileyim, tam anlatmadılar bunu. iç kanama mı olmuş? ne olmuş? neden böyle olmuş pek bilemedik ama rahmetli oldu işte.

.rüzgar tribünü tam bu olaylar ortasında geldi, zaten mazut bitiyor idi. hatta elektrik de kesilmiş idi ama bir şekilde elektriği devam ettirebilecekler yani. bunda da anlamadığım, neden kasabanın ve binaların ortasına rüzgar tribünü koydukları idi. rüzgarı bol olan, tercihen rüzgarı kesen şeylerden uzağa dikilmez mi bu meret. hafiften saçmaladılar sanki ama güvenliğini sağlamak için falan diye düşünmüş olabilirler. bilemiyorum artık.

.takas meselesi ve toplulukların birbirine güven muhabbetine iyi dokundurmalar yaptılar. bir tarafın teknolojisi ve aletleri var. diğer tarafın ürünü ve tuzu. bir şekilde her toplum kendi bacağından asılır muhabbetine giriştiler. üstüne pazarlıklar ve üstüne teminatlar. biri diğerini kazıklamaya çalışıyor falan. üstelik bizim iyi adamlar bunu düşünüyor. eh yani güzel oldu bu meseleler.

--- spoiler ---