19 Mart 2024

resident alien s03e02:

 The Upper Hand

--- spoiler ---

.konuşkan buzdolabı tamircisi ve camcısı için bir puan artırdım. o sahne komikti, güldürdü. kavga etmeden bu arkadaşın hikayesini dinlemek zorunda kalmaları güzel bir tasarım. grilerin ne yaptığını öğrenememe kötüydü, bu eleman da bilmiyormuş. olayların başında pek öyle değil gibiydi ama şimdi eğer diziden çıkardılarsa işleri sıfırlamış oldular.

.esas karakter ile olayı bağlamış oldular. belediye başkanı ve karısı griler tarafından kaçırılanlardandı. ayak bileklerindeki minik yumrudan bunu tanıyor, hipnotize edip mevzuyu anlamaya çalıştı ama yellowstone'u öğrendi, nedir bu peki?

.uzaylılarla savaşan general kadının çocukken griler ile karşılaştığı yer, babasını mı kaçırdılar? öldürdüler bilmiyorum ama onların da gizli planı varmış. yani bu iki hikayeyi birleştirecekler, fena olmayacak gibi ama sanki önceki sezonlarda daha iyidi, griler ile savaş da ilgi çekici olabilir. dünyayı yok etmeye gelmiş becerememiş olayının komikliğindeler ama adam kurtarmaya çalışıyor işte.

.yani griler hikayesi ve insanları kaçırıp test yapmalarını bir yere bağlamak zorundalar yoksa boşa gider, komikli olsa da bu hikayeyi yapıyorlar.

.şerifin ayrılığı ve leş kadınla takılması kötüydü. ayak fotoğrafları ayrı bir fantastik, nerden estiyse bu şekilde para kazanma olaylarına girdiler ama griler meselesini de bu şekilde çözmüş oldular, kimin aklına gelir böyle saçma senaryo lan, komik ama.

.türbanlı kızı çıkartmışlar gibi, yeni arkadaş grubu bulmaya çalışan velet, uzaylı avcısı modunda takılıyor, harry yakalanınca bu fırsatı elde etmiş oldu. pizza ile tuzağa düşürülen çok zeki uzaylı kardeşimiz, üstelik pizza ile de değil, sosuyla!

--- spoiler ---