18 Mayıs 2022

superman and lois s02e10 :

 Bizarros in a Bizarro World

--- spoiler ---

.pek olmadı, ters dünya işini yapamadılar, süpermen hemen tersten konuşmayı çözüyor diğer asker çözemiyor. eleman esas kötü olmuştu, şimdi süpermenle takılıyor, hiç olmadı bunlar. iki diyalog ile çözülmez bu iş, kaç bölümdür adamı kötü gösteriyorlar, kolyeyi alıp bu tarafa geçiyor ama sonra kadının kötü olduğunu görüyor.

.peki kadının derdi nedir? esas kötüyü çok sığ anlatıyorlar, bir şey anlatmadılar, insanlar kendini yarım hissediyormuş, diğer dünyadakiyle birleşince tam olacakmış, hepsi birleşince ne olacak? dünyanın kare olmasından bahsetmiş miydin? bu nedir abi?

.kırmızı güneş normalde direkt güçsüz bırakır ama şimdi sadece sendeliyor, o da hiç olmadı. veledi ile biraz takılıyorlar güya ama diğer eleman gelince hemen kolyeyi kaptırıyorlar, kadın birleşiyor, jon elemanı diğer tarafa geçiyor, kendisini görüyor ve bölüm burada bitiyor. kardeşi ile kapışacaklardır biraz. ters dünyadaki kardeşinin saçları aşırı komik olmuş.

.biraz saç baş değişmiş, öyle gitmiş olaylar. süpermen kriptonit bağımlısı olmuş, kafayı yemiş. şan şöhret peşindeymiş, bu işin bir parçası diyor, diğer tarafta böyle bir durum yok ama gizli ve iyi aile babası, ters dünyaya bak sen. olmuş mu hiç?

.dünya ters olunca diğer kardeş özel güç kazanmış mesela, annenin saçlar biraz değişik sadece ve hemen yardım isteyene ulaşıyor, aynı tip diyebiliriz, bir değişiklik yok kendisinde ya da bulamamışlar. tabii süpermen'i terk etmesi terslik diyebiliriz.

.lana da özel güç sahibi, onu da boş geçmeyelim oynatalım demişler. süpermen'in kardeşi yine ihanet ediyor ama son anda yardım ediyor, süpermen arkadan kurtarmaya geliyor, bunca zaman niye gelmedi? niye aylar geçti ve ne faydası oldu? bunların cevabı da yok.

--- spoiler ---