7 Mart 2022

the walking dead s11e11:

 Rogue Element

--- spoiler ---

.yine bir başka boş beleş bölüm izledik. diğer olaylar daha mühim ama bir karakterin olayına gelip diğerlerini göstermiyorlar bile. daryl komple yoktu, arada ayıp olmasın diye gösteriyorlardı ama bu bölümde ben görmedim.

.eugene hikayesi olarak geldiler. telsizde konuştuğu başka bir tipmiş, valinin asistanı, generalin kız kardeşiymiş. güya ona aşık olmuş ama bunu başka bir gözlüklü tipe yamamışlar. o arkadaş da ajan mıdır? hepsinin haberi var mıdır? onu anladım.

.en büyük sorun el kadar toplulukta nasıl bu kadar saçma sapan iş olabiliyor? nasıl bu kadar tedarik zinciri tam? burada bir savaş çıkıyor yağ kuyruğu oluşuyor, orada dünya yok olmuş ama topluluk kaldı diye tüm ihtiyaçları karşılanıyor, aşırı saçma ulan!

.eugene kim? niye direkt söylememişler? diğer karıyı korumak için yaptılarsa bile çok saçma uzatmışlar. eugene sevdiğini falan söyleyince kadın kaçtı, bu kadar zaman oynamış demek, o biraz üzücü ama sebeplerini hiç anlamadım. eugene çok sinirlendi ama bir şey de yapmadı, en son romanını yakarken kız geldi, o bendim falan dedi.

.bunlar kandırıp topluluğuna adam topluyorsa çok daha iyisini bulabilirlerdi, bu şekilde aşırı saçma oldu. sırf ters köşe yapmak için böyle bir yola girmeleri de hoş olmadı.

.carol da topluluk dışında yine acayip işlerde danışman oldu. afyon üretiyorlarmış, kullanıyorlarmış. bunları yapan tiplerle anlaşma yapıyorlarmış ama baştaki tip diğerlerini kazıklıyormuş, hemen olayı çözdüler. böyle de bir durum. bölümün en iyi kısmı burasıydı herhalde.

.gazetecilik olayı da aşırı saçma, kaç kişi var ki gazeteci gereksin, hadi var diyelim muhalefet olacak mı? haber alma özgürlüğü olacak mı? dalga mı geçiyorsunuz ulan?

--- spoiler ---