8 Mart 2022

servant s01e06:

 Rain

--- spoiler ---

.yine pek bir şey olmadı. adamın o ayaklarla eve girmesine nasıl müsaade ettiler? insan bir terlik falan verir bu ne lan? nasıl çekim? en iyi yeri orasıydı da çok abarttılar tabii.

.kızın amcası geldi, gideceğiz falan dedi, bölüm sonunda kız kabul etmeyince halanı getiririm o halde deyip hiçbir şey olmadan gitti, en azından bir şey olsun diye bekliyor insan ama bir şey olduğu yok. kız da kötü değilmiş herhalde, bunların kötülüğü imiş. bunların kötülüğünden tanrı'sına sığınıyor olmalılar. okuduğu da incilden falan değil herhalde, nasıl bir sapıklarsa değişiklerdi.

.eve gelişi, kadının karşılaması ve yemek sahneleri iyidi. üzerine kardeşi geldi, güya evi koruyor ama adam ayağa kalkıp bebeği beşiğinden atıp beşikte yatmış, bebekler gibi uyudum komikliği de yaptılar. iyi güzel de bu niye? açıklama yok, değişik bir sapıklık.

.bebeğin olayının farkında, bir şey demedi ama ilk bebeğe baktı, büyük olasılıkla kızın ya da tanıdıklarının bebeği ama neden kızı götürmek istedi? orası belli değil, bebek ne olacaktı?

.esas eleman uzaklara gittiydi, uzaktan gösterelim derken stadyum görüntüsü şaka gibiydi. eve geldikten sonra da çocuğun vaftiz edilmesi olayı çıktı. kimse bilmiyor çocuğun öldüğünü, o da garip. olacak iş değil yani.

--- spoiler ---