9 Şubat 2022

raised by wolves s02e01:

 The Collective

--- spoiler ---

.sezon hızlı geldi o kadar beklemedim ama yine de unuttum. içinden yılan çıktıydı, insanlığın sonuydu falan ama sanki başka bir dizi gibi başladı. bunlar olaydan kurtulmuş, insanlar buldu ve olaylar gelişti. bu insanlar da kolektif bir toplulukmuş, koloni kurmuşlar. yani gezgenin ortalarında bunlar varmış, uzaklarda diğerleri, marcus uzay gemisi ile geldiydi, onu falan görmemişler mi? buraları hiç anlamadım.

.anne'yi bulup ortadan kaldıracakken kendine geliyor, elini içine sokan arkadaş mevta oluyor, diğerini tehdit ederken kuantum bilgisayarımız ile karşılaşıyoruz, kendisinin adı güven, güven verici bir isim, kalan insanları yönetiyor. fena değil ama bakalım ne olacak?

.yılanı sordu ama görmemişler, insanlığın sonunu getirecek bir şeydi, sol falan mıydı? sol neydi onları da unuttuk, sol'un olduğuna inanıyor ama şeytani diyor velet, öyle bir şey olabilir. uzaylı çıkabilir artık neyse.

.marcus ona saldıran arkadaşın aracını alıp bunların mekana dalmak istiyor ama güven gemiyi kontrol ediyor, geminin içinde kontrolleri patlatınca asit denizine düşüyor, oradan kurtuluyor. sol'un mekanı buluyor. insanları paketleyerek çalıştırdıkları yerde kurtulan iki tipin bombasını son anda etkisiz hale getiriyor. sol'a ilahiler dinlerken yalnızlıktan dem vurarak bitiriyorlar bunun hikayesini, ölmeyecek bu adam, ölmesin zaten dizinin en iyi karakteri aslında.

.anne desen veletlere öğretmenlik yapmaya başladı. yılan çizen veledin laflarından etkilendi, kötü değil o dediler, böyle bir gönderme yaptılar. 

.baba yine veletlerle ilgileniyor, hepsi yiyecek topluyor, günlük görevler verilip idare ediyorlar böyle herhalde. marcus'un oğlu yine itlik peşinde, bir şeyler buldu kurcalıyordu. dışarda ateş yaktılar, bunları tehdit ediyorlarmışmış. yine sakin geçmeyecek yani, olaylar var.

--- spoiler ---