29 Ağustos 2021

the walking dead s10e17:

 Home Sweet Home

--- spoiler ---

.aksiyonlu bölüm ama biraz sallamasyon oldu. maggie yeni tipler bulmuş da onlarla takılıyormuş da başlarında silahları bol, kafaları güzel katiller varmış da böyle bir şeyler uydurdular. lan adamların o kadar imkanı varsa niye yürüme mesafesindeki diğer yerleşimleri bulamasınlar ki?

.glenn'in oğluşu en iyi sahnesiydi. veledi iyi bulmuşlar, babasına andırıyor gerçekten. rick'in kızı gibi değil de saklanma uzmanı gibi yetiştirmiş herhalde, henüz pek tanışmadık ama durum bu.

.baktılar öldür öldür karakter azalttık, iki yeni tip getirelim. biri devamlı itiraz eden bir tip, diğeri konuşmayan bir tip, onun da kardeşi kayıpmış. bizim son dönem katılan çikolata renkli oğlanın kankası olacak gibi duruyor.

.bunlar koştur koştur giderken konteynır mekanında geceleyelim dediler. içersi zombi kaynıyor ama bu savaşçılara koyar mı? daldılar maldılar ama maggie kolunu çizdi. arada yakın çekim girdiler, sanki ısırılmış gibi ya da mikrop kapıp ölecek gibi. pek öyle ölen yok ama pek bir şey olmadı, mekana geri döndüler. orası da dağılmış falan derken bölüm bitti. aslında pek bir şey olmadı.

.kendini el bombası ile patlatan tip kimdi? ne gerek vardı? bu çok saçmaydı. eugene olaylarına hiç gelmediler. böyle merak ettirip bırakmasını seviyorlar, rick kaldı sonra da unutuldu, oynuyorlar işte.

.bir de negan olayı var. maggie gelince negan ile olay çıkacak, birbirlerini tekrardan yiyecek gibiler. negan karakterini iyi karakter yapmaları biraz salakça olacak gibi görünüyor.

--- spoiler ---