12 Nisan 2020

the walking dead s10e09:

Squeeze

--- spoiler ---

.bu arkadaşların tarzı böyle. bir tane karakteri mallaştırıp tüm sinirlerimizi onun üzerine yoğunlaştırmamızı istiyorlar. ne lan bu? carol denen karakter böyle mi olmalıydı? neymiş bu kadar böyle dedim, sinirden kudurdum.

.bu kadar olay içinde birinin başına bir şey gelecekti. daryl'ın hoşlaştığı sağır kızcağız ile mal lez'in hali belli değil. en son patlama oldu, mağaraların içinde kaldılar.

.başa dönersek zaten yıllar öncesi izlenmiş bir önceki bölüm var. alfa gelip bunları kandırdıydı. carol'ın peşinden diğerleri bilmedikleri mekana daldıydı, tuzağa düştüydü. şaka gibiydi buraya kadar ama bundan sonrası da şaka gibiymiş.

.ulan o kadar zahmet etmişler, koskoca mağarayı zombile doldurmuşlar ama üzerinde sanki platform oyunu bölgeleri bırakıp kaçsınlar diye iş yapmışlar. sen zombileri oraya sokuyorsan ötesini de düşünebilirsin, hadi olmadı kaçamayacakları yer yaparsın, ya açlıktan ölürler ya da zombiden ölürler. şimdi oyun gibi kaçtılar. dar alanlarda takıldılar.

.şişko arkadaş sıkışacak diye üzüldük, en sevimli karakterlerden bir tanesi, az daha yiyorlardı. pabucu kalınmış neyse ki ondan kurtardı. tabii o kadar şişkoluğa bir de zırhını çıkarmadan sürünmeye çalışıyor, nasıl bir kafaysa bu da...

.neyse o kurtuldu dedik, bu sefer çıkışta dinamit rezaleti yaşandı. carol salağı dinamitle zombilerini mi öldürecek? mantığı nedir anlamadım, başına yıkılacağı kesin, hala böyle bir süper fikirle çıktı geldi. daryl en başından beri alttan alıyordu ama artık son kısımda yüzüne bakmadı. sırf bu hareketle bile bölüm puanını yükselttim. en iyi karakter bu arkadaş ama bunu da bozarlar. carol eskiden de mallıklar yapıyordu ama şimdi sınır tanımıyor. bir kere öz çocuğun değildi diyeyim de vicdansız olayım carol kardeş...

.alfa cephesinde olaylar aşırı komik. negan konuşup duruyor. nasıl sessiz kalacak onu bilemiyoruz ama alfa'ya akıl verdi diye sevişmeyi hak etti. baya iğrençti onun bunun çocukları, sahne resmen midemi kabarttı. sürünün yerini o salak kız mı söylemişti? onun derdi neydi, topluca ne olduydu? bunları da pek hatırladığım söylenemez.

--- spoiler ---