29 Mart 2020

supernatural s15e11:

The Gamblers

--- spoiler ---

.geyik bölümlerinden devam ediyorlar. yine araya girmişler herhalde. ancak güncel bölüme geldik. adamlar şanslarını kazanma geyiğine bir ölüm çevirmişler. sonunda kazanamıyorlar ama kahraman oldukları için şanslarını kazanmış oluyorlar.

.esas olay jack'in geri gelmesiydi. ölüm bu elemanı geri getirmişti ama tüm bu olayı chuck'ı öldürme planına bağladılar. en başında zaten bu tipi öldürmüştü. nedeni de onu öldürecek gücü olmasıydı. şimdi o kadar güçlü değil ama melek kalbi yiyerek güçleniyormuş. böyle başlattılar.

.cass geldi, ajan olarak şişko zenci polis tarafından arandı, kahkahalar eşliğinde olaya giriştiler. jack'in doktor öldürüp kalp yediğini görünce yine bu tipi kötü mü yaptılar diye bir hüzün yaptık ama iyilerden olup kalp de yiyebiliyormuş. bir tane melek doktor olarak insanların ruhlarını yiyormuş, diğeri çocukların ruhlarını yiyormuş. meleklerde pedofili de böyle bir şey herhalde.

.her neyse işte cass olaya dahil oldu. bir taraftan jack'i kurtarmış oldu. aslında kendi başına da halledebilirdi ama güya işkence çekti biraz, gücü olmadığından da kurtulamıyormuş sanırım. her neyse cass olayı halletti, diğerleri mevzudan dönüşte karşılaştılar. konuştular anlaştılar ve yeni plan ortaya çıktı. tabii bu sezon yine yirmi küsür bölümse kalan bölümlerde biraz jack'e kuvvet kazandırma, geri kalan da saçma sapan olaylar şeklinde devam ettireceklerdir. 

.bilardo muhabbeti ile bölümü doldurmuş oldular. çok daha iyi şans oyunu geyiği yapabilirlerdi. neyse ki dean salağı yenildi, kumar bağımlısı oldu falan filan gibi yapmadılar.

.bir tane roma tanrısı varmış, şanslar ile ilgiliymiş. nerde o eski kahrmanlar diyerek çok romantikleşti. tanrının tanrıları yaratmasını da ayaküstü açıklamış oldular. neymiş efendim kötülükler için suçlanacak birileri yaratmak istemiş, mevzu bundan ibaretmiş. güzel açıkladılar ama önce şans tanrısını yenip, sonra iki katı ya da hiç geyiği çevirmelerine gerek yoktu. sonra boyunları bükük mekandan ayrılırken de romalı tanrılara selam olsun şeklinde bitirmiş oldular.

.artık arabaları çalışıyor, kartlar çalışıyor. bunların hayatları için başka bir şey istemiyoruz zaten, bildiğimiz salak kahramanlıklarına geri dönsünler işte.

--- spoiler ---