1 Aralık 2019

preacher s04e09:

Overture

--- spoiler ---

.bu sezon bitiyormuş. hatta bir bölüm kalmış. güzel de gidiyordu. son bölüme ortalığı katıp karıştırmazlarsa üzücü bir final olacak. adamlar tanrı ve isa meselesinde kendilerini aştılar. düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarında dolanmışlar. yani benzer bir dizi buralarda olsa yeri göğü inletirlerdi. söylemeye bile gerek yok.

.jesse döndükten sonra tulip ve cass seviştiydi. oradan başladılar. tulip hemen söyledi. jesse mevzuyu büyütmedi. ben yoktum ama döndüm dedi. adam genesis'i güzel şekilde kullanıyor artık ama dizi bitti.

.genesis de melek ile şeytanın çocuğu imiş. bu muhabbeti supernatural'de de yapmışlardı sanki. onda yarı melek çok süper oluyordu. bunda da benzeri var diyelim.

.bu tipler hampırduyu güya kurtarmaya ya da öldürmeye mekana gidiyorlar. mekanda da kıyamete geri sayım yapılıyor. bizim herr starr abimiz kıyameti bir iki bomba ile hallettim zannediyor ama mevzu tam böyle değilmiş. faks muhabbeti komikti. emri geriye almak için teknik desteği arıyor, dünya yıkılacak sen de öleceksin diyor ama dinletemiyor tabii.

.bizim tipler mekana dalınca tanrı bunları karşılıyor. önce cass'in istediğini verip mevzuyu halletmeye çalışıyor. cass hamperdu için kabul etmiş. böyle anlatıyor, tam o sırada zaten jesse yakalanıyor. tabii her şeye gücü yeden tanrı niye böyle yapıyor onu da anlamak zor.

.genesis'i istiyormuş. kendisi alamazmış. o cennetten kaçtığında kendisi de gitmişti. mevzuyu tam anlatmıyorlar. esas hikaye artık bu oldu ama yarım kaldığını söyleyebilirim. bir bölüme tamamlarlar mı? yoksa saçmalalarlar mı? göreceğiz artık.

.tulip ile sinirine hakim olma oyunu oynadı. hepsi ile oynuyor gibi. zaten tanrının bunlarla takılması da saçma. hamperdu ile ne yapacak? onu da anlamış değilim. nasip kısmet artık göreceğiz.

.esas olay katillerin azizi idi, kendisiyle de anlaşma yapmış. tanrıyı öldürecek tipte birine benziyordu. mevzunun oraya gitmesini istememişler. gitze güzel olabilirdi ama tanrı nasıl kendini öldürebilecek birini yarattı diye sorarlardı adama. o yüzden mevzuyu anlamıyoruz.

.ayrıca jesse neden genesis'i tanrı üzerinde kullanmadı? onun da cevabını vermediler, sanki hala seviyormuş gibi gösterdiler de iyice bilendikten, ağzını burnunu kırdıktan sonra bile kullanmadı. genesis onun üzerinde işliyor mu? işlemiyor mu? kıyamet olayının altında daha iyi bir şey olmasını umuyoruz. 

.isa'nın tanrının gözüne girme muhabbeti komikti. hitlerle birlikte takılır, dans meselesini bu hale getirmeleri cidden hem komik hem de aşırı ileri gidilmiş bir olay. sen isa ile hitleri muhabbet ettir, sonra isa hitlere saldırsın, falan filan olsun. yok artık daha neler.

.büzük suratı da öylesine öldürdüler gibi, belki kafası da büzük hale gelmiş olabilir. adamlar zaten yan karakter olarak koydulardı. jesse için özel bir kin güttü, özürden sonra öldürmeye çalıştı, hapse düştü. derken tipin tekini şişleyince gitar buna kaldı. sonra pederle tanrının planı nedir derken, rock star olmayı düşündü. tam olacaktı ki araba ezdi. ayıp ettiler kendisine ama allah affetsin ben güldüm. 

--- spoiler ---